Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франція назвала затриманого в Україні француза контрабандистом, а не терористом

Французькі слідчі вважають, що француз, затриманий в Україні, є скоріше контрабандистом зброї, ніж терористом. Про це заявив прокурор міста Нансі Томас Пізон, передає Reuters.

"Цей молодий чоловік невідомий французькій розвідці, і судові органи на даний момент схиляються до можливої кваліфікації справи про контрабанду зброї", - сказав він.

Пізон також сказав, що Франція поки не буде вимагати екстрадиції затриманого, так як розгляд справи ще не дійшов до цього етапу.

Відзначається, що сусіди підозрюваного у французькій провінції Нан-ле-Петі описали його як чемну, працьовиту і трохи замкнуту людину.

При обшуку будинку затриманого була знайдено футболка з логотипом французької ультраправої партії. При цьому лідер партії заявив, що ніколи не чув про цього молодого чоловіка, а такі футболки можна купити в інтернеті.

Також в будинку у підозрюваного були виявлені інгредієнти, які можуть бути використані при виготовленні саморобних вибухових речовин, але також і в сільськогосподарських цілях.

Один французький чиновник, який говорив на умовах анонімності, заявив, що уряд не може підтвердити жодної з деталей справи, оприлюдненої Україною. Він сказав, що "Київ, можливо, організував інцидент заради власних інтересів".

Нагадаємо, раніше в СБУ заявили, що правоохоронці затримали в Ягодині громадянина Франції, який міг бути причетний до підготовки порядку 15 терактів у Франції до Чемпіонату Європи з футболу.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ