Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франція не скасує санкції проти Росії – держсекретар уряду

Уряд Франції, попри ухвалену минулого тижня парламентську резолюцію, не має наміру виступати з ініціативою про скасування санкцій проти Росії, допоки Москва не виконає свої зобов’язання відповідно до Мінських угод.

Позицію уряду депутатам під час урядових слухань в Національних зборах (нижня палата парламенту) пояснив державний секретар з європейських справ Франції Арлем Дезір, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Проект резолюції (щодо пропозиції зняти санкції проти РФ), що був ухвалений, не змінює фундаментального підходу уряду з цього питання. Чому? У мене була можливість сказати, тому що для Франції санкції не є самоціллю. Міжнародна позиція Франції пов'язана з єдиним для дипломатії принципом: у будь-які часи, незалежно від урядів, є повага до норм міжнародного права", - наголосив урядовець.

Франція прийняла обмеження проти РФ після анексії Криму і початку збройної агресії на Донбасі, нагадав Дезір. Таким чином, за його словами, уряд Франції пов'язав скасування санкцій, яке залишається для нього метою, з виконанням Росією резолюцій міжнародної спільноти. "Зокрема, зобов'язань, що вона (РФ) сама взяла на себе під час переговорів у Мінську, у Нормандському форматі", - сказав держсекретар.

Дезір також висловив сподівання, що Росія, як і  Україна, повною мірою дотримуватиметься своїх зобов'язань, оскільки "це єдиний шлях для врегулювання цього конфлікту, і в цьому контексті Мінські угоди ведуть до скасування санкцій".

Минулого четверга нижня палата парламенту Франції проголосувала за резолюцію, яка закликає уряд країни зняти економічні санкції проти РФ, запроваджені через агресію на сході України. Документ не має прямої дії і носить суто консультаційний характер. Його автором виступив відомий своєю  прихильністю до Кремля французький депутат Тьєррі Маріанні. Ухвалення резолюції стало можливим через відсутність у сесійній залі представників провладної більшості. За резолюцію проголосували 55 із 477 депутатів. Проти висловилися 44 парламентарії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ