Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Франція підтвердила затримання в Україні свого громадянина з арсеналом зброї

У МЗС Франції підтвердили факт затримання громадянина Франції на території України, якого підозрюють у спробі незаконного перевезення арсеналу зброї та підготовці терактів під час Євро-2016.

Про це, відповідаючи на запитання власного кореспондента Укрінформу у Франції, заявив офіційний представник зовнішньополітичного відомства Франції Ромен Надаль.

«Ми підтверджуємо, що француз (громадянин Франції) був заарештований в Україні наприкінці травня. Ми перебуваємо в контакті з українською владою з цього приводу», - лаконічно відповів французький дипломат.

Сьогодні під час прес-конференції в Києві голова СБУ Василь Грицак повідомив, що затримання 21 травня громадянина Франції, який намагався вивезти з території України зброю та вибухівку для скоєння терористичних актів під час Євро-2016 у Франції, дало змогу знешкодити частину мережі терористів. За його словами, українським спецслужбам вдалося запобігти 15 терористичним актам, які планували здійснити на території Франції напередодні та під час проведення Євро-2016. Грицак також повідомив, що відомство не планувало розголошувати факт затримання французького терориста до закінчення «Євро-2016», але відбувся витік інформації не з української спецслужби, і тому СБУ вирішило повідомити про цей факт. Він також зазначив, що оприлюднення інформації про викриття француза одразу після його затримання могло зашкодити викриттю всієї мережі.

Раніше французький телеканал М6 оприлюднив інформацію про арешт 21 травня в західній частині України 25-річного громадянина Франції Грегуара М. під час спроби перетнути кордон з Польщею. Під час огляду фургона українські прикордонники виявили значний арсенал військової зброї і вибухових речовин вартістю 250 тисяч євро. За даними телеканалу, у француза було виявлено «три ракетні комплекси, шість автоматів Калашникова та набої до них, кілька прицілів, 100 кг вибухівки в тротиловому еквіваленті». ЗМІ також повідомило, що підозрюваний перебуває під вартою в Україні, де здійснюються слідчі дії, у т.ч. пошук співучасників. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ