Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Надзвичайні події

Франція посилить авіаудари по ІД

Президент Франції, Франсуа Олланд заявив, що його країна посилить авіаудари проти бойовиків "Ісламської держави" у Сирії та Іраку. Відтак, до операції проти ІД у понеділок приєднається французький авіаносець

Виступаючи в Парижі після перемовин з британським прем'єром Девідом Кемероном,  Франсуа Олланд підтвердив, що французький авіаносець "Шарль де Голль" приєднається до військової кампанії.

Тим часом у Брюсселі, столиці Бельгії, третій день поспіль найвищий ступінь готовності до терористичних атак. Підозрюваний у паризьких нападах Салах Абдельсам досі залишається на свободі.

"Ми посилимо наші удари, обираючи такі цілі, які завдадуть найбільше шкоди цій армії терористів", - зазначає президент Франції.

Двоє лідерів домовилися посилити співпрацю в боротьбі з міжнародним тероризмом, що передбачає посилений обмін даними, зокрема про авіаперельоти.

Нагадаємо, "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за напади в Парижі, від яких загинули 130 людей.

"Я наполегливо підтримую рішучі дії президента Олланда завдати ударів по ІДІЛ (ІД. - Ред.) у Сирії. І я твердо переконаний, що ми теж повинні так діяти", - сказав пан Кемерон на прес-конференції.

Франсуа Олланд сказав: "Ми посилимо наші удари, обираючи такі цілі, які завдадуть найбільше шкоди цій армії терористів". Цього тижня французький лідер також планує зустрітися у Вашингтоні з президентом Бараком Обамою, у Парижі - з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, а у Москві - з президентом Володимиром Путіним. Очікується, що головними темами розмов буде боротьба з міжнародним тероризмом.

Девід Камерон сказав, що запропонував французький військово-повітряним силам використовувати британську авіабазу "Акротірі", що базується на Кіпрі, щоб завдавати удари по ІД.

Нагадаємо, сьогодні у мережі з'явилось нове відео бойовиків ІДІЛу, які погрожуть Франції знищити Ейфелеву вежу.

ВВС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ