Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Франція та РФ публічно обмінялася звинуваченнями по Сирії – Париж теж не вірить Москві

Прем'єр-міністри Російської Федерації та Франції обмінялися колкостями щодо російської політики в Сирії, тим самим зруйнувавши думку про готовність Парижа до співпраці з Москвою у вирішенні сирійської кризи.

Діалог відбувся публічно, під час панелі на Мюнхенській безпековій конференції за участю Дмитра Медведєва та Мануеля Вальса, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Конфлікт ініціював глава комітету Держдуми у закордонних справах Олексій Пушков, який поставив питання Вальсу щодо такої співпраці, нагадавши, що Франсуа Олланд нещодавно відвідав Москву та провів переговори з президентом Путіним щодо Сирії.

Французький прем’єр відповів досить різко, пояснивши російському співрозмовнику, що не варто видавати за співпрацю кожну зустріч.

"Ми дійсно готові говорити з усіма, і тому президент провів серію переговорів з керівництвом РФ та США. Але я хочу сказати Росії, що бомбардування мирного населення та помірної опозиції не здатне призвести до позитивного результату у вирішенні кризи в Сирії!" - наголосив Вальс.

Дмитро Медведєв після того взяв слово і звинуватив представників Франції у викривленні або приховуванні інформації.

"Ніяких доказів бомбардування нами саме цивільного населення нам ніхто не надав. Нас звинувачують, але не обмінюються з нами даними", - обурився він.

Як повідомляла "Європейська правда", перед тим Дмитро Медведєв оголосив про початок "нової холодної війни між Росією та Заходом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ