Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Французам дозволили не відповідати на електронні листи у неробочий час

У Франції з 1 січня набув чинності закон, який підтверджує право співробітників компаній не перевіряти електронну пошту після закінчення робочого дня і під час відпустки, - BBC Україна.

Закон "Про зайнятість" відомий також під назвою "право залишатися поза зв'язком". Згідно із законом, компанії, де працюють більше ніж 50 співробітників, будуть зобов'язані виконувати вимогу про вказування у робочому розпорядку інформації про те, в які години працівники можуть не перевіряти електронну пошту і не відповідати на електронні листи.

Ініціатори цього закону вказували на те, що праця людей, вимушених залишатися на зв'язку майже цілодобово, ніяк не компенсується.Прихильники цього закону також важають, що корпоративна культура, що примушує працівників перевіряти електронну пошту і листуватися після завершення робочого дня, призводить до стресу і негативно позначається на стані здоров'я співробітників.

Раніше деякі європейські компанії за своєю ініціативою вводили обмеження на "роботу після роботи".

Так, у 2014 році німецький виробник автомобілів Daimler для всіх своїх працівників, які йдуть у відпустку, надав нову опцію в електронній пошті - автоматичне видалення всіх нових листів, що надходять на електронну скриньку в період відпустки.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ