Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Французька поліція провела обшук в офісі партії Ле Пен

У штаб-квартирі французької ультраправої партії Марін Ле Пен "Національний фронт" у місті Нантер провели обшуки. Про це повідомляє BFMTV.

Обшуки проводилися у справі фіктивного працевлаштування помічників Ле Пен в Європейському парламенті. Європейське бюро з боротьбі з шахрайством встановило, що голова партійного кабінету Ле Пен Катрін Гріз і охоронець Тьєрі Леж'є були фіктивно найняті як помічники європарламентаря.

Робота асистентів оплачується з бюджету ЄС, однак вони працюють насправді як партійні працівники "Національного фронту" на території Франції. За законодавством ЄС, такі дії вважаються незаконним фінансуванням політичної партії.

Гріз заробила 298,5 тис. євро, які Ле Пен мала відшкодувати до 31 січня. Заробіток Леж'є в розмірі 41,5 тис. євро необхідно повернути до 28 лютого.

Раніше Ле Пен заявила, що не буде повертати гроші. Тому Європарламент буде стягувати половину його заробітної плати, поки не будуть відшкодовані всі кошти. Нагадаємо, Ле Пен є одним з головних кандидатів на виборах президента Франції, які відбудуться в квітні і травні. Опитування свідчать, що вона пройде у другий тур, де може зустрітися з консервативним кандидатом Франсуа Фійоном або представником від центристів Еммануелем Макроном.

Раніше Марін Ле Пен говорила про вихід Франції з єврозони та обіцяла визнати Крим російським.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ