Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Французький ляпас варшавському істеблішменту

Світові ЗМІ поширили вислів президента Франції про те, що Варшава, де шовіністичний і євроскептичний уряд перебуває при владі з 2015 року, рухається у протилежному напрямку від Європи у багатьох політично-соціальних аспектах.

Агентство «Reuters», зокрема, повідомило: президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що Польща перебуває на шляху самоізоляції від Європи, а польські громадяни «заслуговують на краще», аніж мати уряд, який протидіє демократичним цінностям ЄС. Зазначене жорстке судження президент Макрон висловив 25 серпня у Варні під час спільної прес-конференції із Руменом Радевим, президентом Болгарії. Еммануель Макрон наголосив: «Європа – це регіон, створений на основі цінностей, відносин із демократією і цивільних свобод, із якими Польща сьогодні перебуває у конфлікті».

Особливо французів зачепила відмова польського уряду шукати компроміс щодо європейських правил наймання на роботу працівників із країн, де низький рівень платні. На думку французького лідера, така позиція призведе з боку Варшави до «соціального демпінгу і недобросовісної конкуренції». Тобто невдячні поляки, яких свого часу Західна Європа нагодувала і одягла, тепер хочуть наживатись на праці українців або білорусів, платячи їм мізерну платню.

І це правда. Однак президент Макрон помиляється, коли каже, що польські громадяни «заслуговують на краще». Ні, вони заслуговують на життя в ізоляції від цивілізованої Європи. Бо вони не терплять поруч зі собою жодних інших народностей, бо глибоко інфіковані бацилою мазовецького шовінізму.

Так, наприклад, уже вкотре центрі Любліна, недалеко від площі названої на честь послідовного пілсудчика Леха Качинського, з нагоди свята Незалежності України троє польських бандитів побили 23-річну дівчину тільки за те, що вона українка. Ця зоофільна польська ненависть до інших етносів вибухнула настільки видимим фонтаном, що спікер люблінської поліції Рената Лащська-Русек була змушена офіційно визнати: «Дії нападників були насильством у стосунку до людини через її громадянство».

Закорінена ненависть поляків до інших етносів походить із праць людовбивці Пілсудського, який писав, маючи на увазі східних сусідів: «На багнетах, без застережень, ми несемо цим нещасним народам свободу. Я знаю, що деякі поляки не поділяють моєї думки. Вони пояснюють небажання наших сусідів бути поляками «недомаганням їхнього мозку і серця». Вони (литовці, білоруси, українці – ред.) у глибині душі є несвідомими поляками».

Ярослав Левків.

Фото - espreso.tv.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ