Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футбольний клуб «Металіст» став власністю держави

Суд конфіскував у власність держави майнові права на харківський футбольний клуб "Металіст".

Про це повідомили під час прес-конференції у Харкові генпрокурор Юрій Луценко і міністр юстиції Павло Петренко.

"Спільно з міністром ми можемо з гордістю повідомити, що футбольний клуб "Металіст" буде належати не втікачам-клептократам, а харків`янам", - сказав Луценко.

За його словами, конфіскація "Металіста" є вже другим прикладом повернення активів у власність держави після Одеського нафтопереробного заводу.

"Зараз це стосується майнових прав на футбольний клуб "Металіст", який також буде повертатися в державу", - додав генпрокурор.

У свою чергу міністр юстиції запевнив, що зробить усе можливе, аби забезпечити оперативну процедуру повернення в державну власність футбольного клубу.

"Я хочу подякувати генпрокурору за те, що слідчі і прокурори домоглися в суді вироку про конфіскацію. З мого боку, органи юстиції забезпечать оперативну процедуру повернення в державну власність даного об'єкта", - резюмував він.

Як відомо, 24 грудня 2012 року Олександр Ярославський склав з себе повноваження президента клубу "Металіст" і продав його Сергієві Курченку.

Акціонери ПАТ "ФК Металіст" на загальних зборах 7 лютого 2013 року обрали Курченка новим президентом футбольного клубу.

З 2016 року "Металіст" через фінансові проблеми припинив участь у чемпіонаті України з футболу. У 2017 році команда не бере участі у жодних змаганнях під егідою ПФЛ, ААФУ чи ХОФФ.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ