Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзал: Україна перемогла Італію у першому товариському матчі

Збірна України з футзалу провела в Харкові свій перший товариський матч проти одної з найсильніших команд світу команди Італії. Гра викликала чималий ажіотаж у місцевих шанувальників футзалу, і Палац спорту «Локомотив» був заповнений вщерть.

Вже на 1-й хвилині наша команда приголомшила суперника результативною атакою. Разуванов на правому фланзі один в один розібрався з Ерколессі, після чого невідпорно пробив в ближній кут.

На кілька хвилин гості заволоділи ініціативою, і Кальдероллі був близьким до того, щоб зрівняти рахунок, але після його удару головою на шляху м’яча до воріт була стійка воріт. Українці змушені були розраховувати на контратаки, і на 6-й хвилині Мерлім потенційний вихід Королишина сам на сам був вимушений зривати ціною порушення поблизу карного майданчика гостей. Вердикт арбітрів був суворим, але справедливим – червона карта, а після розіграшу штрафного той же Королишин подвоїв перевагу збірної України.

Гості продовжували тиснути на ворота Іваняка, проте захист збірної України помилок не припускався. Більш того, на 12-й хвилині Хамдамов міг ще збільшувати рахунок, але не встиг замкнути штангу після розіграшу ауту.

До перерви суперники встигли обмінятися забитими м’ячами. Скініна першим був на добиванні після того, як Іваняк відбив удар Романо. А за дві хвилини Журба дальнім пострілом з 12-ти метрів не залишив шансів Маммарареллі.

З обопільних атак розпочали команди другий тайм, в такій грі поталанило Ерколессі, коли на 24-й хвилині він сильно та влучно пробив в ближній кут, і м’яч від стійки опинився в сітці. За хвилину Лисенко міг поновити перевагу українців в два м’ячі, але після кутового з-меж штрафного майданчику пробив над поперечиною. За втрачений шанс італійці ледь не покарали нашу команду – Ліма потужно пробив майже з центра майданчика, а Іваняку на допомогу прийшла штанга.

Ближче до середини тайму кількість атак зменшилась, і кожна з команд прагнула кожну з них доводити до удару. Але в захисті українці та італійці діяли щільно, тож роботи у Іваняка та Маммарелли було небагато. На 33-й хвилині «Локомотив» був близьким до того, щоб вибухнути. Микола Грицина вивів свого брата на побачення з Маммареллой – Михайлові трошки не вистачило влучності, і м’яч знайшов штангу.

За три з половиною хвилини до сирени Ліма вже готовий був вийти п’ятим польовим гравцем, але сталося несподіване. Де Лука вийшов сам на сам з Іваняком, наш голкіпер вибив м’яч у суперника з-під ніг, і італієць впав на паркет. За думкою арбітрів це була симуляція, і Де Лука вдруге перед собою побачив жовту картку, а за нею і червону.

Збірна України отримала дві хвилини чисельної переваги, але скористатися цим шансом забити четвертий м’яч нашій команді не вдалося. Тож останню хвилину довелося відбиватися проти суперника, який грав вп’ятьох. Було важко, але втримати мінімальну перевагу вдалося.

У середу збірні України та Італії зіграють другий матч.

Україна – Італія – 3:2 (3:1)
Україна: Іваняк – Мик. Грицина, Королишин, Журба, Разуванов – Шеремета, Педяш, Лисенко, Хамдамов, Корсун, Мих. Грицина, Зварич, Білоцерківець
Італія: Маммарелла, Мерлім, Скініна, Ліма, Аццоні, Фортіні, Де Олівейра, Марко Ерколессі, Де Лука, Барон, Чесароні, Серджио Романо, Кальдероллі
Арбітри: Ярослав Вовчок (Івано-Франківськ), Євген Гордієнко (Одеса)
Голи: Разуванов, 1, Королишин, 6, Журба, 18 – Скініна, 16, Ерколессі, 24
Попередження: Барон, 12, Де Лука, 27
Вилучення: Мерлім, 6, Де Лука, 37

АФУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ