Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Футзал: Україна поступилася Італії у другому товариському матчі

Національна збірна України з футзалу поступилася збірній Італії у другому товариському матчі у Харкові – 1:2. У першому товариському матчі «синьо-жовті» святкували перемогу з рахунком 3:2.

Другим матчем проти збірної Італії національна збірна України завершила важливий етап підготовки до фінальної частини чемпіонату Європи, яка пройде в Словенії на початку наступного року.

В спарених товариських матчах головні тренери команд намагаються перевірити всіх гравців, які викликаються на навчально-тренувальний збір. От і Олександр Косенко дав відпочинок Євгенові Іваняку, заявивши на гру воротарів Дмитра Литвиненка та Кирила Ципуна. Зазнала змін і перша четвірка нашої команди, в якій на майданчик поруч з Журбою вийшли Білоцерківець, який напередодні грав не так багато, та Корсун зі Зваричем, які взагалі не виходили на майданчик.

Дуже повільно розпочали гру команди, а тривале володіння м’ячем нічого цікавого в атаці не приносило. Перший удар, що заслуговує на увагу, був лише на 7-й хвилині, коли Кальдероллі з 10-ти метрів пробив поруч зі штангою. На тій же хвилині і був відкритий рахунок. Журба зі штрафного пробив в стінку, м’яч відскочив до Білоцерківця, який технічно пробив поміж ніг Моліт’єрно.

Зміна рахунку на табло не загострила ситуацію на майданчику – обидві команди дуже обережно поводилися з м’ячем, не ризикуючи, прагнучи завершити атаку ударом з близької відстані. Італійці дочекалися свого шансу на 11-й хвилині, коли Чесароні справа вийшов сам на сам з Литвиненком, проте наш голкіпер в цій дуелі був сильнішим. Україна відповіла потужним ударом Журби – Моліт’єрно надійно закрив кут воріт. Гості тут же провели атаку, заробили кутовий, після якого Де Олівейра вгатив м’яча під поперечину.

Саме після цього на майданчику гра помітно пожвавішала. На 15-й хвилині Лисенко з-меж штрафного майданчика пробив в стійку – трохи не вистачило везіння. Проте суперник відповів більш ефективно – масована атака призвела до кутового, і Кальдероллі, якого загубили в карному майданчику, свого шансу вивести Італію вперед на втратив. Кінцівка тайму пройшла за невеличкої переваги збірної України, проте Моліт’єрно так і не вдалося потурбувати жодного разу.

Другий тайм розпочався з перехвату Лисенка в середині майданчика, що дозволило Хамдамову вийти по побачення з Моліт’єрно – Андрій пробив сильно, але влучив в груди воротаря. До того ж, обидві команди додали в швидкості, і гострих моментів не бракувало. На 24-й хвилині Де Олівейра зліва пробив в поперечину, а за кілька секунд вже Ерколессі ударом справа не влучив в дальній кут. А найбільш небезпечним був дальній постріл Мерліма в дев’ятку, після якого Україну врятувала лише майстерність Литвиненка.

З середини другого тайму Олександр Косенко почав активно варіювати складом, але завантажити Моліт’єрно роботою не вдавалося. Наша команда спробувала вдатися до пресингу, але й він не приносив дивідендів. На 35-й хвилині Микола Грицина та Разуванов не використали вихід «два в одного», і це був реальний шанс поновити рівновагу. Треба було вживати радикальні дії, і на 37-й хвилині Журба вийшов на майданчик у воротарській футболці. Перша ж атака «5 на 4» дозволила Журбі пробити небезпечно, але поруч зі стійкою.

Наступного разу Журба зміг вийти п’ятим за півтори хвилини, але не найкращим чином – українці швидко втратили м’яч. За кожної нагоди на нашому м’ячі Журба продовжував грати у воротарській футболці, але ані гостроти, ані ударів не було. Останній спробу внести корективи Олександр Косенко зробив за 1.17 до сирени, коли взяв тайм-аут. Після нього вже Педяш грав п’ятим, але і це допомогло врятуватися.

Тож, поразка України в другій грі 1:2. Олександр Косенко за підсумком двох матчів отримав чимало інформації для роботи. Завершальний свій збір напередодні Євро-2018 збірна України проведи в кінці січня наступного року.

Україна – Італія – 1:2 (1:2)

Україна: Литвиненко – Білоцерківець, Зварич, Корсун, Журба – Шеремета, Педяш, Лисенко, Хамдамов, Разуванов, Мих. Грицина, Мик. Грицина, Королишин

Італія: Моліт’єрно – Ліма, Де Лука, Барон, Кальдероллі – Мерлім, Скініна, Аццоні, Фортіні, Де Олівейра, Марко Ерколессі, Чесароні, Романо

Арбітри: Олег Іванов (Дніпро), Геннадій Гора (Київ)

Голи: Білоцерківець, 7 – Де Олівейра, 13, Кальдероллі, 15

Попередження: Журба, 16, Королишин, 38 – Барон, 23, Ерколессі, 37

АФУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ