Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фюле: Угоду можемо підписати, щойно Україна буде готова

Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом може бути підписана, щойно Київ буде до цього готовий. Про це заявив єврокомісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле у четвер у Вільнюсі в ході бізнес-форуму в рамках саміту Східного партнерства.

"Ця пропозиція все ще важлива. Угода про асоціацію може бути підписана тоді, коли Україна буде до цього готова", - сказав він.

Коментуючи рішення уряду України призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію, Фюле сказав: "Дуже неприємно. Розчарування не лише з боку ЄС, а й з боку українців".

Він також зазначив, що підписання цієї угоди дало б чіткий сигнал інвесторам, що Україна серйозно налаштована на модернізацію.

"Це створило б унікальну можливість згорнути тенденцію зменшень інвестицій і скористатися новими перспективами розвитку переговорів із Міжнародним валютним фондом", - сказав Фюле.

Єврокомісар також наголосив, що Європейський Союз і раніше залишається на своїх позиціях про необхідність забезпечення зростання добробуту громадян України і назвав цю позицію ЄС "жорсткою і впевненою".

Фюле запевнив, що ніхто не ставить Україну перед вибором між поглибленням співпраці з Росією чи Євросоюзом.

"Немає вибору між Росією і ЄС... Ніхто не просить Україну відкликати традиційні угоди з Росією", - сказав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ