Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гаазький трибунал виправдав Воїслава Шешеля

Міжнародний кримінальний трибунал у справах колишньої Югославії виправдав 61-річного сербського ультранаціоналіста Воїслава Шешеля, обвинуваченого у воєнних злочинах і злочинах проти людяності.
фото: ANDREJ ISAKOVIC

Як оголосив головуючий суддя Жан-Клод Антонетті, Шешеля виправдовують за всіма дев’ятьма пунктами обвинувального висновку

«Воїслав Шешель тепер вільна людина», – додав Антонетті.

Сам Шешель не був присутній на оголошенні вироку. Він був звільнений у 2014 році після того, як лікарі поставили йому діагноз «рак у термінальній стадії». Відтоді він став активним учасником сербського політичного життя, хоча рішення суду це йому забороняло.

Гаазький трибунал тимчасово відпустив Шешеля на лікування до Сербії за умови, що там він не контактуватиме з жертвами і свідками в його справі, не чинитиме на них тиску і буде зобов’язаний повернутися до трибуналу на його першу вимогу.

Шешеля, який був заступником прем’єр-міністра за правління покійного нині президента Сербії Слободана Мілошевича, звинувачують за трьома пунктами в злочинах проти людяності і за шістьма пунктами – у воєнних злочинах за розпалювання етнічних чисток під час воєн у колишній Югославії.

Воїслав Шешель перебував під вартою з 2003 року, коли він сам здався Гаазькому трибуналові. Процес у його справі розпочався 2007 року.

Шешель відкидав усі звинувачення.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ