Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» - без «п’яти хвилин» чемпіон України

У Херсоні завершився перший з трьох з’їзних турів Фінального етапу Суперліги. Всі матчі пройшли в напруженій боротьбі, а їх переможець визначався на заключних хвилинах.

В останній день між собою зіграли лідери – «Карпати» та «Галичанка». Ужгородська команда виграла перший тайм, проте у «Галичанки» залишилось більше сил та резерву на другий тайм. Підсумковий рахунок 23:21  на користь львівських гандболісток, які, як і в  поєдинку проти «Дніпрянки», здобули вольову перемогу. 7 разів за «Галичанку» забила Наталія Туркало. У «Карпат» 6 разів закинула Яна Готра. Після цього матчу «Галичанка» стала недосяжною для переслідувачів. Команда прямує до свого третього чемпіонського титулу поспіль. 

Вигравши обидва поєдинки туру, «Галичанка» в турнірній таблиці збільшила перевагу від «Карпат» до 8-ми очок. Також до 8 пунктів зріс відрив між «Карпатами» та «Дніпрянкою», яка посідає третє місце. Всім командам залишилось зіграти по чотири матчі. Наступні ігри відбудеться в рамках з’їзного туру в Ужгороді 25-27 квітня. Заключний тур запланований на 11-13 травня у Львові. В разі рівної кількості очок, місця між командами розподіляються за більшою кількістю перемог. Наразі «Галичанка» за матчами із «Карпатами» в поточному чемпіонаті веде перед 4:1. Також рахунок 4:1 за матчами в особистому протистоянні між «Карпатими» та «Дніпрянкою».

«Карпати» (Ужгород) - «Галичанка» 21:23 (15:14)

Суперліга. Фінальний етап. 9 квітня Херсон. Спорткомплекс ХВУФК.

Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ). Делегат ФГУ: Василь Пюрко (Волочиськ).

«Карпати»: Яблонська-Бобаль, Воронько; Компанієць 4, Лезінська 2, Готра 6, Сухецька 2, Фурманець 3, Білик , Мелекесцева 2, Гичка 2, Попович, Петровська, Купчаку, Шипляк.

«Галичанка»: Гілязетдінова, Гладун – Смолінг 2, Воловник 3, Парандій 1, Косик, Коновалова 4, Сідлецька 1, Туркало 7, Баранович 2, Маркевич 2, Дорожівська, Сабова 1, Стрюкова, Гайкова, Давидянц. Тренер: Тетяна Штефан.

Семиметрові: 3/3 – 5/4. Двохвилинні вилучення: 4 - 3.

А до цього поєдинку «Галичанка» здобула ще одну, не менш важливу, перемогу над херсонською «Дніпрянкою».

Херсонська команда виграла перший тайм 13:11. В другому ж вперед вийшла «Галичанка» . За сім хвилин до кінця матчу різниця в рахунку була мінімальною (21:22), проте надалі львівські гандболістки зробили вирішальний ривок і здобули важку перемогу 26:20. 12 голів у «Галичанці» провела Леся Смолінг, за «Дніпрянку» 9 разів закинула Альона Каменщик. 

«Дніпрянка» (Херсон) - «Галичанка» (Львів) – 20:26 (13:11).

Суперліга. Фінальний етап. 7 квітня Херсон. Спорткомплекс ХВУФК.

Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ). Делегат ФГУ: Василь Пюрко (Волочиськ).

«ДНІПРЯНКА»: Чорнявська, Кузеванова; Каменщик 9, Ткаченко 5, Попович 2, Сорокіна 2, Кандибей 1, Головко 1, Гречка, Дябло, Сурган, Трубіцева, Поцелуєва, Павлик, Кузеванова, Кириллова, Калигіна. Тренер: Михайло Милославський.

«ГАЛИЧАНКА»: Гілязетдінова, Гладун – Смолінг 12, Воловник 4, Парандій 2, Косик 2, Коновалова 2, Сідлецька 2,  Туркало 1, Баранович 1, Маркевич, Дорожівська, Сабова, Стрюкова, Гайкова, Давидянц. Тренер: Тетяна Штефан.

Семиметрові: 10/9– 0. Двохвилинні вилучення: 2 - 3.

Суперліга. Група «А»

1. «Галичанка» - 42 очки (22 гри)

2. «Карпати» - 34 (22)

3. «Дніпрянка» - 26 (22)

Фінальний етап. Група «А»

Херсон. 7 – 9 квітня

«Галичанка» – «Дніпрянка» 26:20

«Дніпрянка» - «Карпати» 18:21

«Карпати» - «Галичанка» 21:23

ФГУ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ