Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» двічі на класі обіграла «Дніпрянку»

Гандболістки львівської «Галичанки» двічі на класі перемогли херсонську «Дніпрянку» у матчах першого етапу другого кола жіночої Суперліги. Дати гідний бій супернику «Дніпрянці» вдалося лише у першому матчі – 29:23 на користь діючих чемпіонок України. На другий поєдинок команду Михайла Милославського не вистачило – «Галичанка» перемогла суперника з різницею у 17 голів – 37:20.
wz.lviv.ua

Матчі проти «Дніпрянки» для львівської «Галичанки» були не тільки важливими у національній Суперлізі, а й саме вони повинні були показати готовність команди до матчів Балтійської ліги, а також стати одним з етапів підготовки саме до цього престижного міжнародного турніру.

Херсонська «Дніпрянка» - одна з небагатьох команд жіночої Суперліги, яка може створити проблеми «Галичанці» у національному чемпіонаті. Матчі у спорткомплексі ЛНУ імені Івана Франка це яскраво підтвердили, однак грати два дні поспіль проти «машини-Галичанки» було не до снаги і навіть діючому бронзовому призеру чемпіонату України.

За перший матч проти «Галичанки» головний тренер «Дніпрянки» Михайло Милославський похвалив свою команду. За його словами, дівчата виконали установку на матч, зуміли «Галичанці» нав’язати саме той гандбол, який і просив тренер. «Дніпрянка» зробили усе для того, щоб пропустити мінімум контратак та максимально реалізувати власну позиційну атаку. Така гра не на максимальних швидкостях для команди з Херсона дававла свої плоди: протягом усього поєдинку «Галичанка» ніяк не могла відірватися від суперника з серйозним гандикапом у рахунку. Більше того, не зовсім вдала гра «галичанок» в обороні призводила до того, що левову частку своїх голів «Дніпрянка» забивала саме з семиметрових штрафних кидків.

Незважаючи на старання «Дніпрянки», «Галичанка» у національному чемпіонаті уже давним давно має свій клас. Майстерність гравців та вміння тренерського штабу вдало контролювати перебіг подій на майданчику дозволяють «Галичанці» таких суперників, як «Дніпрянка», перемагати на класі. Саме так і сталося і двох поєдинках.

У другому матчі «Галичанка» також перемогла на класі. Втім, ця перемога для львівської команди далася набагато легше. «Дніпрянку» у цьому матчі вистачило лише на половину першого тайму. По-справжньому команда посипалася у другому таймі, коли щохвилини гандикап «Галичанки» зростав. Чимало голів «Галичанка» забила з власних контратак, чого бракувало команді у першому поєдинку.  

До слова, у цих матчах «Галичанка» грала дещо обмеженим складом, оскільки лазарет команди збільшився до чотирьох гандболісток. Незважаючи на це, до перемог «Галичанки» у національному чемпіонаті вболівальники уже звикли, і навіть тоді, коли головний тренер команди Тетяна Штефан не може розраховувати на усіх своїх провідних виконавців.

«Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) - 29:23 (15:13). Перший матч

«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Олена Косик (5), Леся Смолінг (5), Наталія Воловник (4), Тетяна Поляк (3), Марина Коновалова (2), Анастасія Дорожівська (2), Наталія Сабова (2), Ілона Гайкова (2), Софія Давидянц (2), Анастасія Баранович (1), Олеся Парандій (1), Наталія Туркало, Ольга Василяка, Олександра Жолобович. 

«Дніпрянка»: Тетяна Чорнявська, Тетяна Кузеванова – Катерина Кандибей (10), Тетяна Попович (3), Валерія Кириллова (3), Маргарита Гречка (2), Анастасія Головко (2), Юлія Ткаченко (2), Кароліна Савченко (1), Христина Гречка, Анна Дябло, Дарина Сурган, Поліна Трубіцина, Марина Поцелуєва, Ірина Павлік, Софія Лисенко 

Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ).

Делегат ФГУ: Валерій Козарецький (Тернопіль).

«Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) – 37:20 (16:11). Другий матч

«Галичанка»:Єлизевета Гілязетдінова, Марія Гладун, - Наталя Воловник (3), Олена Косик (3), Анастасія Баранович (1), Олеся Парандій (7), Леся Смолінг (1), Наталя Сабова (3), Ілона Гайкова (2), Тетяна Черен, Ольга Василяка, Наталя Туркало (4), Софія Давидянц, Тетяна Поляк (3)

«Дніпрянка»: Тетяна Чернявська, Тетяна Кузеванова, - Христина Гречка, Катерина Кандибей (5), Анна Дябло, Дарина Сурган, Маргарита Гречка (1), Поліна Трубіцина (1), Тетяна Попович (1), Анастасія Головко, Марина Поцелуєва, Юлія Ткаченко (1), Ірина Павлік, Софія Лисенко, Велерія Кириллова (9), Каролоіна Савченко (2)

Судді: Ракітіна Тетяна, Ткачук Ірина (обидві – Київ).

Делегат ФГУ: Валерій Козарецький (Тернопіль).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ