Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» переконливо обіграла херсонську «Дніпрянку»

Львів приймає завершальний тур чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги. Вчора, 11 травня, у перший ігровий день фіналу львівська «Галичанка» впевнено здолала херсонську «Дніпрянку» з рахунком 30:20 (15:8).
Роман Шарий

Попереду у «Галичанки» та «Дніпрянки» ще матчі з «Карпатами», а ось між собою львів’янки та херсонки зіграли востаннє у суперліговому чемпіонаті сезону 2016/2017. Тож, після матчу тренер херсонської «Дніпрянки» Михайло Милославський, корифей українського жіночого гандболу, розповів про те, якою він бачив «Галичанку» упродовж усього чемпіонату.

Михайло Милославський: «Галичанка» досить впевнено перемогла у цьому чемпіонаті, незважаючи на дві поразки від ужгородських «Карпат» упродовж сезону. Чемпіонство львів’янок жодних сумнівів не викликає, з чим ми їх і вітаємо.

У першій частині чемпіонату «Галичанка» діяла, як у фільмі «В бій їдуть лише «старі». Головний тренер Тетяна Штефан розуміла: щоб спокійно зайти у другу частину чемпіонату, необхідно створити певний очковий запас. Тетяна врахувала ще й те, що дівчата паралельно у Балтійській лізі виступали, де ігрове навантаження велике. Тому у першій частині чемпіонату найбільше працювали досвідчені гравчині. Найяскравішими були Наталія Туркало, Леся Смолінг та воротарі Єлизавета Гілязетдінова і Марія Гладун.

А вже у другій частині чемпіонату, коли «Галичанка» мала непоганий відрив у турнірній таблиці, Тетяна Штефан дала можливість проявитися молодим гандболісткам - 1997-‘1998 року народження. І молодь на загальнокомандній хвилі успіху грала достатньо впевнено. Згадую попередній тур у Херсоні, де у «Галичанки» була надскладна гра з «Карпатами», проте Тетяна постійно виводила на майданчик молодих гандболісток -  і вони її надії виправдовували. Тож, можна відзначити, що цьогоріч значно прогресували гравці, які ще попереднього сезону перебували у другому ешелоні. Сьогодні вони вже впевнено підхоплюють гру, яку демонструє «Галичанка», і навіть розвивають її далі, адже у львів’янок є ціла група гравців другої лінії  - швидких та високих, з хорошими кидками. Ми можемо лише позаздрити такій комплектації, яку має «Галичанка».

Щодо «Дніпрянки», то ми дуже задоволені, що у фінальній частині Суперліги опинилися саме в цій ігровій трійці, де змагаємося з такими цікавими суперниками, як «Галичанка» та «Карпати». Ми вп’яте з бронзовими медалями. А у новому сезоні подивимось, як воно буде».

Розклад наступних матчів фіналу:

12 травня (п’ятниця)

17.30 «Дніпрянка» - «Карпати»

13 травня (субота)

17.30 «Галичанка» - «Карпати»

19.00 Урочисте нагородження команд та визначення кращих гравців Суперліги.

Нагадаємо, що фінал Суперліги проходить у палаці спорту «Галичина» (адреса вул. Керченська, 8). Вхід вільний.

«Галичанка» (Львів) – «Дніпрянка» (Херсон) – 30:20 (15:8)

«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Леся Смолінг (5 голів), Наталія Стрюкова (4), Софія Давидянц (4), Ілона Гайкова (4), Анастасія Баранович (4), Олеся Парандій (3), Наталія Воловник (3), Марина Коновалова (1), Вікторія Сідлецька (1), Анастасія Дорожівська (1), Мар’яна Маркевич, Олександра Жолобович, Наталія Сабова, Наталія Туркало.

Тренери: Тетяна Штефан, Анжела Савченко.

«Дніпрянка»: Тетяна Чорнявська, Тетяна Кузеванова – Олена Сорокіна (7 голів), Марина Поцелуєва (4), Тетяна Попович (2), Анна Дябло (2), Катерина Кандибей (1), Поліна Трубіцева (1), Маргарита Гречка (1),  Анастасія Головко (1), Ірина Павлик (1), Христина Гречка, Альона Каменщик, Юлія Ткаченко, Тетяна Кузеванова, Анастасія Калигіна, Валерія Кірілова.

Тренери: Михайло Милославський, Борис Милославський.

Семиметрові кидки (пенальті): 2 кидки / 1 реалізовано – 9/6.

Двохвилинні вилучення: Олеся Парандій (двічі), Вікторія Сідлецька.

Попередження: Наталія Воловник, Софія Давидянц, Наталія Стрюкова - Маргарита Гречка,  Анастасія Головко, Ірина Павлик.

Галичина Спортивна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ