Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» підтвердила статус чемпіона України з гандболу

13 травня, львівська «Галичанка» зіграла з ужгородськими «Карпатами» завершальний матч чемпіонату України жіночої гандбольної Суперліги сезону 2016/2017.

Львів’янки приймали суперниць на своєму майданчику вже у статусі чемпіонок Суперліги, однак розслабитись собі не дозволили. Та й карпатівки вийшли на гру максимально заряджені на перемогу. Відтак боротьба між двома найсильнішими командами Суперліги була гострою і запеклою.

У першому таймі «галичанки» навіть мінімально поступилися ужгородкам 7:8. Але ж недарма львів’янки достроково, за два тури до закінчення чемпіонату, стали чемпіонками. Вже у другому таймі «галичанки» зуміли довести вищий клас. Перша десятихвилинка другого тайму ще проходила у рівній боротьбі, а надалі в рахунку повели «галичанки» і втримали перевагу до кінця гри. Підопічні Тетяни Штефан та Анжели Савченко здолали найпринциповіших суперниць з загальним рахунком 18:16, поставивши переможну крапку у Суперлізі поточного сезону.

Шквалом оплесків вітали вболівальники львівських героїнь, які втретє поспіль здобули золоті медалі чемпіонату України.

 Віце-чемпіоном стали ужгородські «Карпати», а бронзовим призером – херсонська «Дніпрянка».

На церемонії нагородження капітан «Галичанки» Леся Смолінг подякувала всім, хто підтримував та вірив у команду.

Леся Смолінг: «Любі наші глядачі, вболівальники, ми безмежно вдячні вам, адже здобули цю перемогу саме завдяки вашій підтримці.

 Дякуємо нашому вірному фан-сектору: хлопці були з нами не лише на домашніх іграх, але й супроводжували на виїздах та вболівали, коли ми грали на майданчику суперниць.

 Цього сезону ми заручились підтримкою й нових вболівальників. Це військові з 2-ої Галицької бригади Національної гвардії України, а також майбутні захисники України - з Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та з Львівського державного ліцею ім.Героїв Крут. Дякуємо всім вам.

 Вдячні своїм рідним та усім небайдужим, ми відчуваємо вашу любов і підтримку – для нас це дуже важливо».

А свою перемогу «золоті» львів’янки-гандболістки присвятили воїнам АТО.

Леся Смолінг: «А присвятити перемогу хочемо воїнам АТО, які боронять нашу землю. Адже тільки завдяки їхньому героїзму та безмежній любові до рідного краю ми маємо змогу вчитися, займатися спортом, працювати, мріяти і просто спокійно жити!»

На нагородженні «Галичанку» привітали мер міста Андрій Садовий, очільник відділення Національного Олімпійського Комітету України у Львівській області Юрій Турянський, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, начальник управління фізичної культури та спорту ЛОДА Юрій Майборода, заступник начальника управління фізичної культури та спорту ЛОДА Оксана Вацеба та багато інших. Отримали «галичанки»  і президентські вітання – від Президента Федерації гандболу України Андрія Мельника та Президента  Федерації гандболу Львівської області Романа Федишина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ