Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

«Галичанка» вирушила на другий тур Балтійської гандбольної ліги

У Балтійській лізі стає гарячіше: чемпіонки України, гандболістки «Галичанки» зійдуться з чемпіонками Білорусі, а екс-капітан львів’янок Леся Смолінг вперше зіграє проти колишніх одноклубниць.

Сьогодні, 11 січня, зранку клубний автобус львівської «Галичанки» взяв курс на Гродно (Білорусь), де завтра, 12 січня, розпочнеться другий з’їзний тур Балтійської жіночої гандбольної ліги сезону 2017/2018 рр.

Нагадаємо, що у першому турі Балтійської ліги, який відбувся 27-29 жовтня у литовському місті Каунас, стартували  чотири команди –  львівська «Галичанка», білоруська «Городнічанка», литовські  ГК «Гарлява» і «Жальгіріс». «Галичанка» стала абсолютним переможцем першого туру.

У другому турі до гандбольних баталій долучиться й  ГК «Гомель» (Білорусь), який був переможцем Балтійської ліги у двох попередніх сезонах. Отож, у Балтійській лізі стає цікавіше: чемпіонки України посуперничають з чемпіонками Білорусі. Інтриги додасть й те, що в лавах «Гомеля» грає екс-капітан «Галичанки» Леся Смолінг, яка влітку 2017 року підписала дворічний контракт з білоруським клубом. Отож, вперше капітан зустрінеться зі своєю командою по різні сторони барикад.

На жаль, відмовився від участі у новому сезоні  Балтійської ліги віце-чемпіон 2016/2017 та 2015/2016 рр.– білоруський «БНТУ-Бєлаз».

«Галичанка» у другому турі виступить наступним складом:

Воротарі: Марія Гладун, Вікторія Салтанюк.

Польові гравці: Наталія Воловник,  Софія Давидянц, Тетяна Поляк, Марина Коновалова, Анастасія Баранович, Наталія Сабова, Ольга Василяка, Ілона Гайкова, Наталія Савчин, Юлія Головко, Тетяна Череп, Діана Колодійчак, Ірина Стельмах.

Не зможуть зіграти у другому турі три провідних гандболістки «Галичанки»: Олена Косик ще проходить процес реабілітації після давнішньої операції, а Наталія Стрюкова та Мар’яна Маркевич травмувалися минулого тижня.

Розклад ігор 2-го туру Балтійської ліги (за київським часом):

12 січня (п’ятниця)

10.30 – «Городнічанка» (Гродно) – «Галичанка» (Львів)

12.00 – «Гарлява» (Литва) – «Гомель»

13.30 – «Галичанка» (Львів) – «Жальгіріс» (Литва)

13 січня (субота)

15.00 – «Галичанка» (Львів) – «Гомель»

16.30 – «Жальгіріс» (Литва) – «Городнічанка» (Гродно)

18.00 – «Гомель» – «Гарлява» (Литва)

14 січня (неділя)

8.00 – «Галичанка» (Львів) – «Гарлява» (Литва)

9.30 – «Гомель» – «Жальгіріс» (Литва)

11.00 – «Городнічанка» (Гродно) – «Гарлява» (Литва)

Роз’яснення щодо ігор другого туру. Матч «Городнічанка» – «Гомель»  проводити не будуть, а зарахують результат з чемпіонату Білорусі. «Жальгіріс» та «Гарлява» також не зустрінуться у Гродно, а зіграють у Литві. Таким чином, після двох турів кількість зіграних матчів для команд буде неоднаковою: «Гомель» – 5 ігор, «Жальгіріс – шість, «Галичанка», «Гарлява та «Городнічанка» – по 7 ігор. На подальших турах вирівняють кількість ігор та турнірну таблицю.

ГК "Галичанка"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ