Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Гандбольна «Галичанка» офіційно оформила чемпіонство

Львівська гандбольна «Галичанка» втретє поспіль стала чемпіоном України з гандболу. Учора ввечері, 25 квітня, львівські гандболістки в Ужгороді здобули чергову перемогу у чемпіонаті Суперліги, після якої усі суперниці в турнірній таблиці стали недосяжними для «Галичанки».

У матчі проти херсонської «Дніпрянки» «Галичнку» влаштовувала нічия. Один заліковий пункт автоматично робив львівську команду офіційним чемпіоном України з три матчі до завершення чемпіонату. З цим завданням команда Тетяни Штефан та Анжели Савченко впоралася  на відмінно, і можна сказати, навіть перевиконала своє завдання.

У матчі проти херсонської «Дніпрянки» «Галичанка» доволі впевнено продемонструвала свій вищий клас над суперником і здобула переконливу перемогу більш, ніж з двозначним рахунком – 33:16. Те, що «Галичанка» офіційно оформить своє чемпіонство, ні в кого не виникало сумнівів ще після завершення першого тайму, який завершився з рахунком 20:8 на користь «Галичанки». Що цікаво, поразка «Дніпрянки» з розгромним рахунком автоматично розставили усі крапки над і у верхівці турнірної таблиці. Після цієї перемоги «Галичанка» офіційно втретє поспіль у своїй історії стала чемпіоном України, ужгородські «Карпати» - срібним призером, а херсонська «Дніпрянка» в черговий раз – бронзовим.

Сьогодні, 26 квітня, «Галичанка» на передостанньому з’їзному турі в Ужгороді матиме вихідний, а завтра, 27 квітня, «Галичанка» зіграє з ужгородськими «Карпатами». Цей матч матиме для команд лише принципове значення, але в жодному разі не турнірне. У цьому сезоні «Галичанка» значно більше обігрувала свого принципового суперника, а відтак перемога гандболісткам з Ужгорода перед своїми вболівальниками, мабуть, таки буде важливішою.

«Галичанка» (Львів) - «Дніпрянка» (Херсон) - 33:16 (20:8).

«Галичанка»: Єлизавета Гілязетдінова, Марія Гладун – Наталія Стрюкова (9 голів), Ілона Гайкова (7), Софія Давидянц (4), Наталія Сабова (4), Леся Смолінг (2), Олеся Парандій (2), Наталія Воловник (1), Марина Коновалова (1), Вікторія Сідлецька (1), Анастасія Баранович (1), Мар’яна Маркевич (1), Наталія Туркало, Анастасія Дорожівська, Олександра Жолобович.

Тренери: Тетяна Штефан, Анжела Савченко.

«Дніпрянка»: Тетяна Чорнявська, Тетяна Кузеванова – Олена Сорокіна (4 голи), Ірина Павлик (3), Поліна Трубіцева (3), Маргарита Гречка (2), Анастасія Головко (2), Марина Поцелуєва (1), Тетяна Попович (1), Катерина Кандибей, Христина Гречка, Альона Каменщик, Анна Дябло, Дарина Сурган, Юлія Ткаченко, Тетяна Кузеванова, А.Калигіна.

Тренери: Михайло Милославський, Борис Милославський.

Судді: Марина Дуплій, Олена Каверіна  (обидві – Запоріжжя).

Делегат ФГУ: Дмитро Стегура  (Берегово).

Семиметрові кидки: 2 кидки / 2 реалізовано – 3/1.

Двохвилинні вилучення:  Мар’яна Маркевич (двічі), Ілона Гайкова (двічі) – Анастасія Головко (двічі).

Розклад матчів другого туру фінального етапу (група «А»):

25 квітня. «Галичанка» – «Дніпрянка» – 33:16 (20:8)

26 квітня. «Дніпрянка» – «Карпати» – 18.00

27 квітня. «Галичанка» – «Карпати» 18.00

Додамо, що заключний тур фінального етапу Чемпіонату України-16/17 відбудеться у Львові з 11 по 13 травня. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ