Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ганна Герман: Розколу у Партії регіонів не буде ніколи, а Чорновіл уже змінив свою думку

Тарас Чорновіл уже спростував свою заяву щодо російсько-грузинського конфлікту. Про це у коментарі «Гал-info» повідомила заступник голови Партії регіонів Ганна Герман. «Тарас уже спростував свою заяву. Він перебував у відпустці, тільки із неї був повернувся і не знав позиції партії з даного питання», — сказала Герман «Гал-info».
                          
Що стосується можливого розколу Партії регіонів, який останнім часом все більше почали прогнозувати політологи, то Ганна Герман відзначила: «Розколу Партії регіонів очікують від 2004 року, але цього розколу ніхто ще не дочекався і не дочекається. Тому що розколу у Партії регіонів не буде ніколи», — сказала Герман.
Нагадаємо, позавчора народний депутат від Партії регіонів, перший заступник голови парламентського комітету у закордонних справах Тарас Чорновіл заявив, що незалежність Південної Осетії і Абхазії визнавати не можна «Я вважаю, що ми, як і у випадку з Косово, повинні суворо дотримуватися механізму проголошення незалежності держав, визначеного міжнародним правом. В даному випадку цей механізм був абсолютно проігнорований, тому жодним чином не можна визнавати ні Південну Осетію, ні Абхазію», - заявив Чорновіл.
Депутат впевнений у тому, що визнанням незалежності Південної Осетії і Абхазії «…ми відкриємо для себе проблему Криму і Придністров’я».
«В цьому випадку із замороженого конфлікту на нашому кордоні може з’явитися гаряча бойова точка», - підкреслив Чорновіл.
Нагадаємо, лідер Партії регіонів Віктор Янукович підтримав рішення офіційної Росії визнати незалежність Південної Осетії і Абхазії. Він оприлюднив свою позицію одразу в день визнання двох республік.
Сьогодні ж Кримський обласний комітет Партії регіонів звернувся до депутатів із фракції Партії регіонів парламенту із проханням та ініціативою внести у Раду законопроект про визнання Україною незалежності Абхазії та Осетії.
Сьогодні ж також на сесії Луганської міської ради депутати прийняли аналогічне звернення до вищих керівників держави з прохання засудити «агресію Грузії щодо Росії» та визначення незалежність само оголошених республік.        
2 вересня український парламент знову приступає на роботу і попередньо у порядку денному заплановано проведення сесійного засідання з приводу подій в Грузії. 2 вересня, як повідомляла прес-служба Глави держави, Гарант також має намір звернутися до депутатів із зверненням.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ