Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ганущин натякнув, що штурм Львівської облради вигідний Садовому

Штурм Львівської обласної ради радикально налаштованими людьми, який відбувся 30 травня, був вигідний міському голові Львова Андрію Садовому. Про це сьогодні, 1 червня, під час засідання сесії Львівської обласної ради сказав голова ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Гал-інфо.

«Бенефіціарів тих подій не так багато. Один із них сидить на площі Ринок», – сказав Олександр Ганущин.

Олександр Ганущин натякнув, що міський голова Львова мав би подати до суду щодо піротехнічного дійства під стінами Львівської облради.

«Я думаю, що слідство це все засвітить», - сказав Ганущин.

Львівська облрада прийняла заяву щодо подій 30 травня

Фото з Politeka.
Фото з Politeka.
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
Фото -Гал-інфо
1/15

Нагадаємо, що 30 травня засідання сесії Львівської обласної ради зірвали пікетувальники, які вимагали прийняти звернення до органів державної влади щодо низки вимог. Серед вимог була амністія учасників АТО, націоналізація російського капіталу та мораторій на продаж землі.

Львівська обласна рада мала поставити це питання на голосування після того, як звернення опрацює редакційна комісія. Коли звернення було вже готовим і його мали б розглядати наступним питанням після затвердження програми соціально-економічного розвитку Львівщини, до ради увірвалися радикально налаштовані молоді люди.

Приміщення облради у Львові взяли штурмом

Вони закидали приміщення ради димовими шашками. Внаслідок цих подій постраждало 15 осіб. У тому числі вагітна журналістка.

Пікетувальники були у масках та вигукували російською мовою націоналістичні гасла. Вони захопили сесійну залу та зайняли місця у президії ради.

В результаті голова Львівської облради оголосив перерву у роботі сесії.

У Львівській облраді підрахували збитки після штурму

Після цих подій з’явилася заява фракції «Самопоміч» із звинуваченнями у тому, що відбулося, голови Львівської обласної ради.

Учора, 31 травня, журналіст Вікторія Балицька оприлюднила копії заявок на проведення кількох масових акцій під стінами Львівської обласної ради. Одна із них передбачала використання піротехніки.

Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
Фото з ФБ Вікторії Балицької.
1/2

Зокрема, там вказано, що в акції повинно брати участь 2 тис. осіб.

«Ми звернулися до мерії з питанням, чи така заявка була. Спершу там повідомили, що ні. Була лише заявка про мітинг чисельністю 2 000 учасників. Довелося скинути їм скрін заявки про піротехнічне дійство. Мерія визнала після цього, що таки так, було три заявки. На безстрокову акцію, на мітинг і на «театралізоване дійство з використанням піротехніки». Для останнього дійства заявники просять перекрити рух на дорозі біля облради», - написала Вікторія Балицька.

Нагадаємо, що Львівська міська рада  могла б через суд заборонити проведення «піротехнічного дійства».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ