Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Політичний трикутник: Ганущин, Садовий і Параска

Сьогодні, 4 квітня, відбулося засідання президії сесії Львівської обласної ради, яке розглядало перелік питань, які завтра, 5 квітня, винесуть на позачергове засідання сесії Львівської обласної ради. Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин під час брифінгу журналістам підтвердив інформацію, що завтра ж можуть зняти з посади його першого заступника, представницю фракції «Самопоміч» Парасковію Дворянин, передає кореспондент Гал-інфо.

Спершу він розповів, що є визначений перелік з шести питань – це два питання, які стосуються звітів заступників голови ЛОР, і ще два питання, які стосуються звіту голови Львівської ОДА і звіту щодо виконання бюджету Львівщини.

Окрім того, розглянуть питання, яке стосується поводження з ТПВ у Львові та заяви обласної ради щодо введення абонплати за газ.

«Думаю, сесія пройде спокійно і вчасно завершиться», - висловив припущення Олександр Ганущин.

На запитання, чому сесію скликають позачергово саме щодо звітів заступників, він порадив звернутися із цим питанням до тих, хто виступив з такою ініціативою.

«Регламент передбачає три випадки скликання позачергової сесії. Перший – це за ініціативи депутатів. Таких підписів щодо скликання позачергової сесії депутати здали 30. Нагадую, що потрібно третина, а це 28 підписів депутатів (в ЛОР є 84 депутати, - ред.). Другий – за ініціативи голови Львівської облради. Третій - за ініціативи голови Львівської ОДА. Ми йдемо по першому випадку. Був перелік питань, які депутати пропонують на позачергову сесію. Регламент каже, що у такому випадку голова ради має призначати сесію. Є багато випадків, коли сесія призначалася саме за такою ініціативою», - сказав Ганущин.

На запитання, чи ще колись за час його депутатського досвіду скликали позачергову сесію для розгляду звітів заступників голови, він сказав: «Не пригадую, відверто кажучи, але те, що позачергові сесії відбуваються достатньо часто – це беззаперечний факт».

На запитання, які ж фракції виступили ініціаторами завтрашнього позачергового засідання сесії, Олександр Ганущин повідомив, що під звернення про скликання сесії підписалося 30 депутатів з таких фракцій:  БПП «Солідарність», УКРОП, «Народний контроль», «Народний рух України», ВО «Батьківщина».

Олександр Ганущин також додав, що депутати визначатимуться з оцінкою роботи заступників за підсумками звітів.

«Депутати мають право внести будь-яку пропозицію під час розгляду питання», - сказав він.

На запитання, яка процедура звільнення заступника чи першого заступника голови ЛОР, він відповів, що процедура передбачена законодавством: «Питання обрання і звільнення – це завжди таємне голосування, бо це передбачає Закон України «Про місцеве самоврядування».

Журналісти поцікавилися, чи готові вже скриньки для таємного голосування?

«Не знаю. Апарат Львівської облради готовий до будь-яких ситуацій, пов’язаних з плином питань позачергової сесії», - сказав він.

На пряме запитання, чи буде звільнено першого заступника голови ЛОР Парасковію Дворянин на завтрашній сесії, Олександр Ганущин відповів: «Стосовно інформації щодо звільнення представника «Самопомочі» з посади першого заступника, то сьогодні зранку мав телефонну розмову з лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим. У нас тривалий час відбувалися консультації з цього приводу. Я попереджав, що депутати незадоволені діями фракції «Самопоміч» в Львівській облраді. Це невдоволення є досить сильним і багато фракцій націлені негативно щодо дій «Самопомочі». До речі, Андрій Садовий сам визнавав, що не завжди фракція «Самопоміч» веде себе конструктивно у Львівській облраді.

Я йому пропонував, що може ви, як лідер партії, зробите крок на зустріч, щоб не доводити до якихось голосувань, пов’язаних із звільненням за незадовільну роботу. Я так розумію, що політичний мейнстрім на центральному рівні інший, тому всі будуть хотіти плисти у політичному мейнстрімі.  Справа Львівської облради – працювати, справа депутатів – ухвалювати ті рішення, які вважають за доцільне. Є позиція політична, і вона неодноразово фіксувалася щодо окремих дій «Самопомочі» у Львівській облраді. Ні для кого несподіванкою питання довіри чи недовіри до представника «Самопомочі» завтра на сесії не буде».

На запитання, чи він особисто задоволений роботою свого першого заступника, Олександр Ганущин відповів: «Я би хотів бути більше задоволений роботою фракції «Самопоміч» у Львівській обласній раді, яка делегувала в президію свого першого заступника».

Водночас, на запитання, які саме претензії є до Парасковії Дворянин, він відповів: «Це довга історія. Думаю, завтра все почуєте на сесії»

Журналісти наполягали, чи є все ж таки зауваження?

«У мене є зауваження і до себе, і до заступника і до першого заступника і до всіх. Святих нема, святим є тільки Господь Бог», - заявив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ