Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ганущин: Сподіваюсь, що новий військовий ліцей запрацює з наступного навчального року

Ми зробили суттєвий крок до створення у Червонограді ліцею при Національній академії сухопутних військ. Це рішення підтримала більшість депутатів. Маємо запевнення з цього приводу міністра оборони про виділення фінансування і на ремонти, і на утримання ліцею. Про це сьогодні, 19 вересня, під час брифінгу повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, передає кореспондент Гал-інфо.

«Я б дуже сподівався на те, щоб наступного року 1 вересня перші сто дітей в Червонограді підуть в новий військовий ліцей. Зараз я не готовий говорити про суму на утримання ліцею чи щодо штатного розпису, тощо», - сказав він.

Олександр Ганущин зазначив, що Львівська облрада озвучила міністру оборони побажання, щоб в ліцеї був проведений капітальний ремонт, було передбачено житло для офіцерів, які будуть навчати дітей, та облаштована нова сучасна спортивна інфраструктура включно з басейном.

«Кількість грошей, яку будуть виділяти на цей процес, буде залежати від технічної документації. Все буде підраховано. Новий навчальний заклад дасть можливість дітей якісно навчати та готувати до вступу у вищі навчальні заклади. Думаю це сума десь від 47 млн грн до 150 млн грн», - сказав він.

Голова Львівської обласної ради зазначив, що з приводу створення цього навчального закладу з Міністерством оборони не торгувалися.

На Львівщині з'явиться новий військовий ліцей

«Ми розуміємо питання безпеки та оборони такими як вони є. Нас цікавить в даному випадку новий навчальний заклад, який буде готувати сотню дітей, які стануть курсантами. Ми будемо в постійному діалозі з Міністерством оборони України. Наша суперечка щодо Академії сухопутних військ фактично завершилася у нічию. Зі Львова нічого не забирають, а у Харкові створюють. Ми не є в торгах з міністерством оборони, як це робить Львівська міська рада в особі міського голови Андрія Садового», - підкреслив Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ