Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гастролі Марата Башарова в Києві супроводжувалися пікетом та штовханиною

Непривітно зустріли російську телезірку у Києві. 7 квітня, активісти Громадянського руху "Відсіч" та небайдужі кияни пікетували Жовтневий палац, перед початком гастрольної російської вистави “Жениться Вам надо, барин”, за участі актора Марата Башарова.

У квітні 2015 року Башаров гастролював окупованим Кримом з іншою виставою, “Сублимация любви” з, незаконно перетнувши державний кордон України та порушивши правила в'їзду на тимчасово окуповану територію. За друге порушення передбачена кримінальна відповідальність.

Відвідавши ‪таким чином ‎Крим, Башаров не лише зневажив український суверенітет, а й фактично визнав Крим російською територією. Раніше з таких самих причин СБУ заборонила в’їзд ниці діячів російського шоу-бізнесу: Гуфу, Єгору Кріду, Максу Коржу.

На активістів напала охорона Жовтневого та невідомі особи, які діяли заодно з охоронцями та застосовували фізичну силу, і представлялися то відповідальними за пожежну безпеку, то адміністраторами, то фанатами Марата Башарова. Посильну допомогу їм надавали жінки, які в грубій манері доводили свою культурну зверхність, прихильність до високого російського мистецтва та поливали активістів нецензурною лексикою.

Охоронці, адміністратор та їхні невипадкові помічники постійно вказували активістам, що ті мають стояти якомога далі від входу, як словесно так і відтягуючи та відштовхуючи їх та намагаючись порвати плакати в руках громадян.

Працівник поліції, фактично не втручався, тому активісти вимушені були зателефонувати на 102. З прибуттям патрульних нападники зникли. Чому правоохоронні органи не відреагували не незаконні кримські гастролі Марата Башарова та чому не змогли забезпечити безпеку активістів під час акції - невідомо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ