Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Газові переговори: Росія і ЄС домовились з Україною про зустріч

Росія та Єврокомісія домовилися про проведення тристоронньої зустрічі з Україною щодо газу. Про це в п’ятницю, 25 листопада, заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак за підсумками переговорів з віце-президентом Єврокомісії з питань Європейського енергетичного співтовариства Марошем Шефчовичем.

"Ключове питання, яке обговорювалося, - це надійний транзит газу європейським споживачам під час проходження осінньо-зимового періоду. (…) Ми обговорили реалізацію чинних угод і домовилися з Марошем Шефчовичем про те, що окремо зустрінемося в тристоронньому форматі разом з представниками української сторони для того, щоб обговорити в рамках чинних угод газопостачання, необхідність його в осінньо-зимовий період і, відповідно, виконання угоди, надійне проходження осінньо-зимового періоду", - цитує російського міністра агенція "Інтерфакс".

У НАК "Нафтогаз України", у свою чергу, підтримали пропозицію щодо організації тристоронньої зустрічі та привітали зусилля Шефчовича в донесенні позиції української компанії російським колегам. Раніше у цей день Шефчович заявив, що зустріч буде організована в Брюсселі "найближчими днями", але з урахуванням графіків учасників переговорів.

"Якщо "Газпром" прагне повернутись в коло наших постачальників, ми готові обговорити прийнятні умови для цього", - зазначили в "Нафтогазі".

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ