Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Газпром" назвав ціну, за якою готовий продавати газ Україні

"Газпром" готовий почати постачання газу в Україну за ціною $167,57 за тисячу кубометрів відразу після отримання передоплати, - Українська правда.

"Ціна для України за формулою ціни за контрактом 2009 року становить $167,57 на третій квартал. Попередній рахунок для компанії НАК "Нафтогаз України" виставлений. Для того, щоб відновити поставки, НАК має всього лише зробити передоплату", – сказав він.

"Газпром" гарантовано поставить газу нашим українським колегам стільки, скільки його буде сплачено", – додав він.

За словами Міллера, діючий контракт не вимагає ніяких доповнень для того, щоб відновити поставки газу в Україну, для цього достатньо зробити тільки передоплату.

При цьому він заявив, що "ціна газу для України є нижчою, ніж на європейських торгових майданчиках за нашим контрактом і покупка нашого російського газу для України є вигідною".

"Обсяги, які наші українські колеги заявляють на третій квартал, досить значні – 3 млрд кубометрів газу ... І ці обсяги абсолютно виправдані. Ми дуже уважно стежимо, як Україна веде закачування газу в ПСГ. На жаль, до сьогоднішнього дня відставання від графіка попередніх двох років з закачування газу в ПСГ становить вже більше 2,2 млрд кубометра газу. Це дуже-дуже велика величина", – сказав Міллер.

Агентство відзначає, що ціна на другий квартал для України була $177.

Як відомо, Україна не закуповує російський газ з минулої осені.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ