Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Газпром" просить Україну збільшити транзит газу через ремонт газопроводу "Північний потік"

Російський газовий монополіст компанія "Газпром" звернулася до державної компанії "Укртрансгаз", оператора вітчизняної газотранспортної системи, з проханням забезпечити збільшені обсяги транзиту газу через Україну через ремонт системи газопроводів "Північний потік". Про це повідомляє прес-служба "Укртрансгазу".

"Вчора "Газпром" відправив заявку в "Укртрансгаз" про збільшення обсягів транспортування природного газу європейським споживачам на 20% – до 275 млн куб. м на добу. Подібне збільшення російські партнери аргументували ремонтом системи газопроводів "Північний потік", – йдеться в повідомленні. У свою чергу, оператор газотранспортної системи України підтвердив виконання такої заявки в межах контрактних зобов'язань, проте, за інформацією центрального диспетчерського департаменту "Укртрансгаз", станом на 10:00 сьогодні російська сторона не здійснила необхідних дій щодо дотримання контрактних тисків на прикордонних газовимірювальних станціях.

"Оператор газотранспортної системи України готовий забезпечити збільшену заявку ВАТ "Газпром" з транспортування природного газу до Європи за умови дотримання російською стороною контрактних зобов'язань, зокрема у частині забезпечення гранично допустимих тисків на прикордонних газовимірювальних станціях, розташованих на території РФ", – підкреслили в держкомпанії.

У повідомленні уточнюється, що плани профілактичних робіт на трансконтинентальних газопроводах, якими газ транспортується до Європи, в тому числі через систему "Північний потік", були затверджені в грудні минулого року країнами-імпортерами російського газу.

Як повідомляв 5.ua, повна потужність газопровідної системи "Північного потоку" має бути доступна до 19 серпня.

5 канал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ