Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гендиректор Львівського телебачення Климович попросив вибачення в інвестора Димінського

Учора, 24 листопада, гендиректор ЛОДТРК (Львівське телебачення) Ярослав Климович у вечірніх новинах на Львівському ж телебаченні попросив вибачення у інвестора телеканалу «УТ-Захід».Інвестором цього телеканалу називають Петра Димінського. Напередодні гендиректор заявив, що його шантажують і примушують підписати сітку мовлення, за якою Львівське телебачення втратить увесь свій прайм-тайм. При цьому гендиректор заявив, що інвестор змушує його діяти на користь одного з кандидатів у президенти.

    

Зокрема, Ярослав Климович сказав: «…Тому перш за все прошу вибачення у інвестора за емоції, особливо за суботній ефір, який десь був викликаний тими емоціями. Так що, ще раз вибачаюся за ці речі.

 

Друге. Я хочу сказати, що дійсно ми не маємо права сьогодні повертатися у минуле. Тому що спільна наша робота завдяки інвестору з телерадіокомпанією «Міст» дає нам можливість працювати у цифровому форматі.

 

Зараз буквально перед ефіром ми розмовляли із ведучим програми. Це зовсім інша картинка. Це інша якість. І сьогодні ми повинні працювати і шукати шляхи, як спільно використати ці колосальні технічні можливості, які виникають. Державна телерадіокомпанія звичайно немає таких можливостей. Лише спільними зусиллями з інвесторами, телекомпаніями іншими, які мають ці технічні засоби, нам вдасться зробити дуже багато.

 

Це, зокрема, крупні проекти, що здійснюються у форматі ток-шоу. Це потрібні спільні зусилля. Як творчі, технічні, так і кадрові. І в нас в кожного є свій сегмент, який може бути задіяний у цьому процесі. Я впевнений, що в найближчий час нам вдасться зробити багато цікавих спільних проектів, які піднімуть рейтинг як телеканалу УТ-Захід, так і 12 телеканалу. Сьогодні це практично є одне.

 

Так що коментуючи цю ситуацію, я хочу сказати – не конфлікт, а непорозуміння вичерпано. І ще раз хочу попросити вибачення у колег, попросити вибачення у інвестора за ці непорозуміння, які виникли.

 

Я, як генеральний директор, весь колектив Львівської телерадіокомпанії протягую руку і сподіваюся, що з боку наших партнерів теж буде протягнута рука примирення, дружби і взаєморозуміння, тому що телебачення потребує консолідації, потребує тих людей, які  спільно можуть вирішувати і робити прекрасні проекти. Я впевнений, що воно так і буде».

 

Також Ярослав Климович зауважив: "Я хочу сказати і маю такі попередні домовленості, що буквально завтра буде підписано угоду, якої, на жаль, не було, про спільне використання цифрового каналу мовлення. І це зніме дуже багато питань, ми спільно будемо працювати, і будемо виходити у цифровому форматі. І зможемо забезпечити телеглядачам не тільки Львівщини, а й всієї Західної України високу якість картинки, на яку вони сподіваються. Бо телебачення багатокомпонентне, не тільки звук, а й в значній мірі візуальне сприйняття, а без такого цифрового формату сьогодні це зробити дуже важко".

 

Щодо суті конфлікту, то нагадаємо, що наприкінці минулого тижня, а саме 20 листопада, генеральний директор ЛОДТРК Ярослав Климович заявив про шантаж з боку почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського.

 

За словами Ярослава Климовича, апаратну ЛОДТРК захопили представники ТРК «Міст», причина - примусити його підписати сітку мовлення, за якою телекомпанія «Міст» мовила б у прайм-тайм, в ті години, коли виходять програми Львівської телекомпанії. 

 

Тим часом на супутниковому телеканалі «УТ-Захід» мав вийти в ефір запис, на якому Ярослав Климович начебто домовляється з Петром Димінським, почесним президентом футбольного клубу «Карпати», з яким пов'язують телекомпанію «Міст». У сюжеті ідеться про суборенду прайму, при цьому озвучуються певні суми.

 

У коментарі виданню «Телекритика» Ярослав Климович заявив: Сьогодні (20 листопада – ред.) о 18.30 сталася надзвичайна ситуація - охоронці ТРК «Міст» увірвалися у центральну апаратну, де ми працюємо спільно, і заявили, що з 19.00 вони не дадуть вийти в ефір Львівській  телерадіокомпанії. Нападники закрили в апаратній трьох наших працівників - випускового редактора і двох інженерів. Дізнавшись про це, я повернувся до телерадіокомпанії. Коли наша охорона попросила нападників вийти з приміщення, вони створили штовханину. На місце прибули представники правоохоронних органів, які зараз розбираються в цій ситуації. Тимчасом ми викликали наших інженерів, щоб протягом ночі перекомутувати ефірну апаратну і перейти працювати в аналоговому режимі в нашій старій апаратній. Проте інша сторона конфлікту не дає нам доступу до кабелів. Представники правоохоронних органів безпорадні.

 

Це трапилося тому, що засновник каналу «Міст-ТБ», почесний президент клубу «Карпати Львів» Петро Димінський виставив мені такі умови - щоб я віддав студію з усією технікою для їхньої роботи. А також віддав ефірний час - весь прайм-тайм, де працює Львівська телерадіокомпанія, телерадіокомпанії «Міст». Я вважаю ці умови незаконними, і сказав, що не підпишу їх. Папери мені принесли вчора - а сьогодні вони зробили цю провокацію.

 

Пан Димінський поставив у себе в кабінеті камеру. Він записав переговори, які велися по формуванню спільної сітки мовлення. А далі змонтував фрагменти цих переговорів з іншими фрагментами. Це спроба нас залякати. Я чітко сказав: попри будь-який компромат я не буду підписувати будь-яких речей, які шкодять інтересам телерадіокомпанії.  

Між мною і паном Димінським ніколи не було ніяких фінансових відносин.

 

Також 20 листопада близько 22.00  з невідомих причин на 12-му каналі була припинена трансляція виступу почетного президента ФК «Карпати» Петра Димінського, який відбувався в рамках ефірного часу ТРК «УТ-Захід». Ігор Дедишин, представник інтересів інвестора Петра Димінського, зазначив таке:

 

«Вчора (20 листопада) Ярослав Климович визнав в пристуності правоохоронних органів, що саме з його вказівки був зірваний ефір "УТ Захід". Відповідно до ліцензії, ми маємо ввечері ефірний час на 12-му каналі з 21.00 до 24.00. Вважаємо це грубим порушенням наших прав. Ми збираємося звернутися до Держкомтелерадіо з проханням скерувати до Львова комісію, яка б перевірили факти зловживань в діях генерального директора ЛОДТРК Ярослава Климовича. Хочу також наголосити, що виступ Петра Димінського, попри відключення 12-го каналу, був повністю показаний всіма операторами кабельного телебачення. адже передачі "УТ-Захід" транслюються через супутник».

 

Також додамо, що учора ж, 24 листопада, Львівська обласна рада створила тимчасову контрольну комісію з рослідування конфлікту між Львівським державним телебаченням та "УТ-Захід". Зокрема, комісія має вивчити питання, як комунальне підприємство Львівської обласної ради «Телекомпанія «Львів-ТБ» стала співзасновником телерадіокомпанії «УТ-Захід».За таке рішення проголосувало 95 депутатів. Очолив комісію заступник голови Львівської облради Петро Колодій.

До складу комісії увійшли депутати Немчінов, Старовойт,  Кристиняк та Сипливий.

 До того ж на час роботи комісії Львівська обласна рада призупила  свою участь у підприємстві ТзОВ «Телерадіокомпанія УТ-Захід»". Одразу додамо, що у березні цього року Львівська облрада ухвалила рішення про участь у статутному капіталі ТзОВ «Телерадіокомпанія «УТ-Захід». Рада доручила КП облради «Львів-ТБ» виступити від імені ЛОР співзасновником ТзОВ «Телерадіокомпанія «УТ-Захід» із часткою 33,333% - майном на загальну суму 1 885 687 грн. До «УТ-Захід» також увійшли з такими ж частками: ТзОВ «УТ-3» та ТзОВ «Телерадіокомпанія Міст ТБ»).

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ