Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генеральний консул Польщі у Львові попросив у Костюка навести лад біля їхньої будівлі

Представники правоохоронних органів Львівщини повинні зробити всі можливі дії, які відповідають законодавству, щоб забезпечити правопорядок навколо будівлі Генерального Консульства Республіки Польща у Львові. Про це зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк за підсумками зустрічі із Генеральним Консулом Республіки Польща у Львові Ярославом Дроздом. Повідомила прес-служба Льваівської ОДА.

Участь у зустрічі також взяли начальник головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій Львівської ОДА Сергій Кисельов, начальник кримінальної міліції ГУ МВСУ у Львівській області Дмитро Неклюдов, начальник Львівського міського управління ГУ УМВСУ у Львівській області Сергій Зюбаненко, начальник відділу роботи з правоохоронними органами, оборонної роботи та запобіганню і протидії корупції Львівської ОДА Ігор Гогоша, Консул Республіки Польща у Львові Марцін Зінєвіч.

Голова Львівської облдержадміністрації наголосив, що питання наведення правопорядку навколо дипломатичної установи піднімається не вперше: «Над вирішенням цієї проблеми необхідно працювати системно. На цьому етапі ми обумовили, що керівництво Генерального Консульства скерує у відповідні органи звернення із переліком усіх правопорушень, які системно відбуваються навколо будівлі. Впевнений, що українська сторона відреагує на нього належним чином».

Своєю чергою Ярослав Дрозд зазначив: «Минулого тижня ми видали 300 тис. віз. Думаємо, що цей рік буде рекордним у видачі віз. Наступного року кількість видач скоротиться, оскільки зараз значна частина віз, які видаємо, довготермінові. Ми звертаємося до української сторони за допомогою у наведенні порядку навколо нашої будівлі, оскільки є випадки фальшування документів для отримання віз».

Водночас Михайло Костюк подякував Генконсулу за увагу, яку приділяють працівники дипломатичної установи до українських громадян: «Ми маємо добрі партнерські відносини з Польщею. Нещодавно я вернувся з Польського дому в Брюсселі, де взяв участь у конференції «Східне партнерство-культурний проект». Ця зустріч в черговий раз переконала мене, що Польща є найбільшим провайдером українських інтересів в Євросоюзі. Ми робимо акцент на культуру, це правильний і найкращий інструмент, який зближає наші нації».

Ярослав Дрозд також висловив вдячність Михайлові Костюку за сприяння влади в організації багатьох заходів культурного спрямування на території Львівщини, зокрема Фестивалю партнерства: «Наступного року цей Фестиваль буде ще масштабнішим, ми також звертаємося за вашою підтримкою. Крім того, хочу відзначити вашу роботу у напрямку втілення ініціативи з розвитку карпатського регіону».

Фото: starozhytnosti.org.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ