Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Геннадій Зубко: Фонд енергоефективності – інструмент захисту та підтримки громадян

Створення Фонду енергоефективності спрямоване, в першу чергу, на захист та підтримку громадян. Це інструмент, який мотивуватиме людей заощаджувати енергію і знизить їхнє фінансове навантаження на енергоефективні заходи. Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку та ЖКГ Геннадій Зубко.

Він відзначив два ключові напрямки: надання державою субсидій тим, кому важко платити самостійно за комунальні послуги, та мотивація платоспроможних громадян сплачувати менше, інвестувавши в енергоефективні заходи.

«Фонд задаватиме технічні рамки, визначатиме енергоефективність  будівлі, а також заходи для максимальної економії кожного домогосподарства. Зменшення рахунку можливе лише через скорочення обсягів споживання», - наголосив Геннадій Зубко.

За його словами, заходи Фонду енергоефективності дозволять кожній родині після їх реалізації зменшити удвічі щомісячний рахунок за енергоносії. «Чим глибшими будуть енергоефективні заходи, тим відчутнішою буде економія і тим більшою – надана державою компенсація», - зауважив Геннадій Зубко.

За його словами, насамперед держава спрямовує допомогу співвласникам багатоквартирних будинків, яким наявне законодавство дає можливість об’єднавшись, залучити кошти на термомодернізацію. Він відзначив передбачену Фондом часткову монетизацію субсидій. За словами Геннадія Зубка, зекономлені громадянами кошти вони зможуть використати на підвищення власної енергоефективності.

Нагадаємо, раніше Геннадій Зубко повідомив, що 7 червня на Національній раді реформ було розглянуто  модель Фонду енергоефективності в Україні.  «Фонд – це нова ефективна, прозора та вільна від корупції установа, що створюється на засадах партнерства держави та міжнародних фінансових організацій та донорів. Його місія – захистити громадян, покращити житлові умови людей, знизити споживання газу і рахунки домогосподарств, зробити крок до енергетичної незалежності України», - прокоментував Геннадій Зубко. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ