Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Генпідрядником з будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові стала компанія „Азовінтекс”

58 одиниць будівельної техніки та близько сотні працівників компанії «Азовінтекс» прибули сьогодні до Львова – це перша партія будівельних потужностей компанії, які проведуть підготовчі та земляні роботи на ділянці для стадіону до Євро-2012 – про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
«Ми зняли останні перешкоди для початку будівництва і зараз введемо процес в ті графіки, які задекларувала УЄФА. Нам вдалося оптимально швидко провести всі дозвільні процедури. Зараз справа за будівельниками. Що стосується грошей, то місто гарантувало будівництво стадіону і вестиме його наразі за бюджетні кошти. Як тільки ми матимемо інвестора, угоду з генпідрядником буде переукладено. Однак поки такого інвестора нема – гарантом будівництва є міська влада», - зазначив міський голова Андрій Садовий.
Нагадаємо, минулого вівторка конкурсна комісія щодо надання права на забудову території для проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 у Львові доручила управлінню капітального будівництва укласти угоду на початок будівництва стадіону. В свою чергу тендерний комітет управління капітального будівництва ухвалив рішення звернутися до міністерства економіки з проханням надати право на підписання угоди на будівництво стадіону на правах єдиного виконавця враховуючи важливість проекту та стислі терміни його реалізації. Міністерство регіонального розвитку та будівництва провело нараду на яку запросило трьох потенційних генеральних підрядників, які попередньо надали комплект документації та кошториси реалізації проекту – українську будівельну компанію „Азовінтекс”, турецьку компанію „Єдітепе” та архітектурне бюро Юрія Серьогіна, яке представляло німецьку компанію „Хохтіф”.
У п’ятницю, 7 листопада рішенням Мінекономіки Львову було надано право на підписання угоди на правах єдиного виконавця для будівництва стадіону з «Проектно-будівельним підприємством «Азовінтекс». Зі сторони генерального підрядника угода вже підписана, а для підписання угоди зі сторони УКБ міста необхідно здійснити ряд формальних процедур у Мінекономіки. Для завершення цього процесу Андрій Садовий відбув сьогодні до Києва.

ВАТ „Проектно-будівельне підприємство „Азовінтекс” – компанія з штаб-квартирою у Маріуполі з філіалами в кількох містах України та Росії. Заснована 1996 року. Власники – Сергій Тарута (50%) та Олександр Тарута (50%). Перспективний план розвитку на 2008-2010 роки передбачає реалізацію проектів на суму 5,2 млрд грн. Основна спеціалізація – будівництво промислових та житлових об’єктів, проектно-вишукувальні роботи, виготовлення бетону, бетонних та залізобетонних конструкцій та інше. Протягом останніх трьох років компанія виконала робіт на суму понад 500 млн дол. США і в цьому році на суму 287 млн дол. США.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ