Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Генпрокуратура проводить обшуки у офісах «Львівської залізниці»

Генпрокуратура спільно з СБУ проводить обшуки в адміністративних приміщеннях регіональної філії «Львівська залізниця». Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.

Обшуки в адміністративних приміщеннях регіональної філії “Львівська залізниця” проводяться в рамках розслідування справи про розтрату грошових коштів в “Укрзалізниці” та її структурних підрозділах.

Обшуки проведено на територіях виробничих підрозділів «Моторвагонне депо Полтава» регіональної філії «Південна залізниця», у самій філії «Південна залізниця», ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод», виробничому підрозділі «Моторвагонне депо «Тернопіль» регіональної філії «Львівська залізниця».

Під час обшуків вилучено документи, які підтверджують перерахування Приватним акціонерним товариством «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» на рахунки одного із ТОВ, яке має ознаки фіктивності, грошових коштів у сумі понад 68 млн грн під виглядом отримання запчастин для ремонту на замовлення регіональних філій «Львівська залізниця», «Південна залізниця» дизельних двигунів для дизель-поїздів та за послуги з їх стендових випробувань.

За результатами досудового розслідування заступнику голови правління ПрАТ «Дніпропетровський тепловозоремонтний завод» оголошено підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

Директору та засновнику вказаного ТОВ з ознаками фіктивності оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво). Остання вину у вчиненні інкримінованого їй злочину визнала та сприяє слідству у його розкритті. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ