Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура внесла до ВР подання на зняття недоторканості з Лозового

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від «Радикальної партії» Андрія Лозового. Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Фейсбук.

Андрія Лозового, нагадаємо, звинувачують у навмисному ухиленні від сплати податків в розмірі 1,846 млн грн.

19 травня генпрокурор Юрія Луценко повідомив, що під перевірки електронних декларацій ГПУ, САП і НАБУ підготували подання до Ради на зняття депутатської недоторканності з трьох народних депутатів: Геннадія Бобова, Євгена Дейдея та Андрія Лозового.

Того ж дня Лозовий заявив, що вважає намір Луценка зняти з нього депутатську недоторканність політичною розправою і не збирається їхати з України. 

22 травня Лозовий повідомив, що подав до суду позовну заяву до Луценка про захист честі, гідності та ділової репутації. Крім того, нардеп просить суд стягнути з генпрокурора 1 гривню на його користь «як відшкодування морального збитку» і стягнути з Луценка судові витрати.

Торік депутат Андрій Лозовий задекларував 186 пляшок колекційного вина, 8 картин, кілька годинників та меблі 19 століття.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ