Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Генпрокуратура вручила підозру Добкіну

Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Михайло Добкінприбув до Генеральної прокуратури в Києві. Він розповів журналістам, які паспорти з собою приніс і яку суму застави готовий сплатити.

"У мене один паспорт лежить в Британському консульстві на отримання візи. Я взяв документи, що підтверджують це. Вони у адвокатів. Навіть знайшов свій старий паспорт дипломатичний, який закінчився у 2012 році", - зазначив депутат.

Він також підкреслив, що, як і обіцяв, не ховається і нікуди не біжить. Депутат додав, що готовий надати будь-які дані, які допоможуть у досудовому слідстві.

"Я здаю паспорти, щоб вони не говорили, що я хочу кудись поїхати. Я не сумніваюся, що вони будуть вимагати заставу у якісь сотні, мільйони, мільярди грошей. І ви повинні розуміти, що це не застава, а просто умова, яка буде забезпечувати моє перебування у СІЗО ", - сказав Добкін.

Депутат також заявив, що сплатить суму застави, якщо вона виявиться "посильної".

У ГПУ Михайлу Добкіну вручили підозру за статтею шахрайства та службових перевищень, про це він повідомив журналістам після відвідування прокуратури.

Добкін також зазначив, що в ГПУ повідомив про свої наміри здати паспорти для виїзду за кордон.

"Поки затримувати мене не будуть. Бачите, без наручників ... Суд може бути або завтра, або в понеділок, або у вівторок. Це поки не відомо", - додав депутат.

Добкін також повідомив, що його готові взяти на поруки колеги по фракції.

Як повідомлялося, 13 липня Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатської недоторканності і притягнення до кримінальної відповідальності, а також схвалила затримання і арешт члена фракції "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна. За день регламентний комітет схвалив зняття недоторканності з Добкіна, але визнав "недостатньо вмотивованими і обгрунтованими" подання на його затримання і арешт.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ