Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Генштаб оголосив 30-денні збори резервістів

Генеральний штаб Збройних сил України оголосив, що з 17 січня розпочнуться збори з особовим складом оперативного резерву 1-ої черги. Про це повідомляє прес-служба Збройних сил України.

Тривалість зборів складе 30 діб.

На збори планується залучити більше тисячі військовослужбовців - резервістів.

Збори пройдуть на базі однієї з механізованих бригад оперативного командування Захід Сухопутних військ ЗСУ.

Традиційно резервісти після прибуття отримають військову форму одяг, зброю, засоби захисту з тим, щоб пройти підготовку та бойове злагодження разом з бригадою, пообіцяли в Генштабі.

В цьому році частина резервістів, найбільш високотехнологічних спеціальностей, що потребують додаткової підготовки, збираються направити в навчальні центри та курси ВСУ.

Резервістам військове командування пообіцяло виконання обов'язкових соціальних гарантій: у середньому резервістам обіцяють заплатити 8 тисяч грн за 30 на навчаннях («зарплата» коливається від строку перебування та анкети бійця).

У Генштабі підкреслили, що у поточному році сума виплат резервістам зросла вдвічі.

Нагадаємо, у вересні минулого року в Генштабі ЗСУ заявили про початок проведення масштабних зборів резервістів з метою зберегти бойовий потенціал, накопичений під час бойових дій. Тоді до зборів залучили дев'ять бригад всіх оперативних командувань у п'яти областях, задіявши більш 8000 резервістів, 10% з яких - офіцери. Збори проходили в два етапи: перший - 3-15 вересня, другий - 12-24 вересня.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ