Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Георгій Зантарая та Дарія Білодід – чемпіони Європи з дзюдо

29-річний Георгій Зантарая та 16-річна Дарія Білодід стали чемпіонами Європи 2017 року з дзюдо, першість з якого у четвер, 20 квітня, розпочалася у столиці Польщі - Варшаві.

У чоловіків у ваговій категорії до 66 кг Зантарая стартував відразу з другого кола, де виявився сильнішим за Партика Вавричека з Польщі за рахунок ваза-арі.

У півфіналі та фіналі своєї підгрупи українець здолав італійця Маттео Медвеса (2 ваза-арі проти 1 у суперника) та білоруса Дзмітрия Мінькова (іппон на 2:13 хвилині) відповідно.

У цій же категорії виступав Богдан Ядов, котрий спочатку здолав серба Марко Вукичевича, але потім програв Баручу Шмаїлову з Ізраїлю та завершив боротьбу на турнірі.

У жінок у ваговій категорії до 48 кг відразу дві українки могли вибороти медалі.

Дарія Білодід стартувала відразу з півфіналу у своїй підгрупі. На цій стадії вона у надзвичайно впертій боротьбі перемогла росіянку Марію Пєрсідскую (іппон на 5:25 хвилині). А за вихід у півфінал турніру українка завдала поразки Мілиці Ніколич із Сербії (іппон за 4 секунди до завершення зустрічі, при цьому суперниця на той момент мала ваза-арі, а українка - жодних результативних дій).

Водночас, Марина Черняк стартувала з перемоги над Євою Конєчни з Польщі, проте вже у наступному раунді поступилася Моніці Унгуряну з Румунії.

Отож, Марина виступила у втішному турнірі, де спробувала здобути бронзову медаль. Однак це їй не вдалося - після перемоги над Широю Рішоні з Ізраїлю Черняк поступилася Єві Черновіцкі з Угорщини у "бронзовій" сутичці.

А от Зантарая та Білодід не зупинилися на досягнутому. І вже у вечірній програмі дня продовжили переможну ходу, діставшись до золота континентальної першості.

Георгій у півфіналі за рахунок ваза-арі виявився сильнішим за Матея Поляка зі Словаччини, а Дар'я - за вже згадану Черновіцкі, кривдницю Черняк (чергова вперта зустріч, яку українка завершила ваза-арі лише на 5:15 хвилині).

І нарешті у фінальних протистояннях Білодід дотиснула росіянку Іріну Долгову (знову поєдинок тривав більше запланованого, українка перемогла за рахунок ваза-арі на 4:19 хвилині), а Зантарая - словенця Адріана Гомбоча (без шансів для суперника, іппон на першій секунд другої хвилини).

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ