Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Геращенко: Київ наполягає на звільненні до 2017 року всіх заручників

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляє, що українська сторона наполягає на звільненні до 2017 року всіх заручників, яких утримують проросійські бойовики на Донбасі, - Радіо Свобода.

«Потрібно негайно розблокувати процес звільнення заручників, це підтримують Німеччина і Франція. Але ж звільнення, дата звільнення повністю залежить від Росії, представник якої знову не дає конкретні відповіді і не готовий до рішень в ключовому гуманітарному питанні», – написала вона на своїй сторінці в Facebook після зустрічі міністрів закордонних справ в «нормандському форматі».

За її словами, Київ звернувся до учасників «нормандського формату» з пропозицією дати доручення гуманітарній групі до «Різдва, до 2017 року знайти компроміс, ухвалити на найближчому засіданні рішення щодо дати і звільнити заручників».

Українська сторона надала кілька конкретних пропозицій щодо звільнення заручників, наголосила Геращенко.

За останніми даними СБУ, у полоні бойовиків перебувають 108 громадян України, безвісти зниклими вважають 495 людей, з яких 135 – військовослужбовці і співробітники правоохоронних органів.

Звільнення заручників є однією з умов Мінських угод.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ