Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Гірники двох шахт ДП "Волиньвугілля" другий день страйкують через невиплату зарплати

Сьогодні, 3 жовтня, працівники копальні «Бужанська» та ВП «Шахта №9 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля» проводять акцію протесту. Гірники другий день поспіль відмовляються спускатися під землю. Про це йдеться на сайті Конфедерації вільних профспілок України.

Як повідомив голова первинки НПГУ ВП «Шахта №9 «Нововолинська» Василь Гура, гірники протестуватимуть доти, доки не виконають їхніх вимог. Зокрема, шахтарі вимагають виплати заробітної плати за липень і серпень та оновлення матеріально-технічної бази копальні. Окрім того, протестувальники наполягають, аби чинний директор – Олександр Зорін – залишився на посаді генерального директора ДП «Волиньвугілля».

Про все це йдеться у зверненні трудового колективу, адресованому міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику. Наразі про якусь реакцію з боку профільного відомства жодних відомостей немає.

За словами Василя Гури, сьогодні очільник Волинської ОДА Володимир Гунчик планує зустрітися з представниками вугільних підприємств, щоправда, з ким саме - невідомо. Принаймні, у приймальній голови Волинської ОДА не змогли назвати прізвища тих, з ким зустрічатиметься пан Гунчик.

Нині шахтарі просто відмовляються спускатися під землю, однак якщо їхніх вимог не виконають, то вони погрожують із завтрашнього дня розпочати пікетування головного офісу держпідприємства «Волиньвугілля».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ