Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Гірники шахт "ЄВРАЗ Суха Балка" планують залишитись під землею

Гірники шахт "ЄВРАЗ Суха Балка" повідомили, що сьогодні, 10 травня, після закінчення зміни планують залишитись під землею та вимагати підвищення зарплати. Про це на своїй сторінці у Facebook написав Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України.

Як йдеться у повідомленні, сьогодні після завершення зміни гірники залишаться під землею, вимагаючи підвищення заробітної плати. Адміністрація підприємства замість того, щоб вжити конструктивних заходів з підняття зарплати, що є необгрунтовано низькою, поки що шукає винних серед Незалежної профспілки гірників України.

Шахти Львівсько-Волинського басейну пограбовані не менше, ніж на Донбасі

Нагадаємо, 4 травня гірники шахт "Родіна" (Кривий Ріг) "Гвардійська" (Кривий Ріг) "Тернівська" (шахта у місті Тернівка Дніпропетровської області ), Шахтоуправління "Кривбас" та 10 гірників шахти "Октябрьська" (Кривий Ріг) після закінчення зміни не виїхали на поверхню. Таким чином вони намагались досягти підвищення зарплати. 

За останньою інформацією, керівництво шахт погодилось на умови гірників. Зокрема голова правління КЗРК Федір Караманиць спустився в шахту «Родіна» і став вести переговори, він пообіцяв підвищити заробітну плату на першому етапі на 20%, до Дня шахтаря ще на 30%, а до кінця року на 100%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ