Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС Німеччини відвідає Україну 3-4 січня

Міністри закордонних справ Німеччини та України обговорять двосторонню співпрацю. Ґабріель з Клімкіним також відвідають Донбас, - DW.

Міністр закордонних справ Німеччини Зіґмар Ґабріель (Sigmar Gabriel) 3-4 січня здійснить робочий візит до України. Про це повідомили у вівторок, 2 січня, у МЗС України та анонсували переговори керівників зовнішньополітичних відомств України та ФРН.

"Ключовим питанням переговорів стане роль ФРН, разом з Францією, у рамках нормандського формату з протидії російській агресії", - уточнили в українському міністерстві.

Ґабріель та його український колега Павло Клімкін мають обговорити наступні спільні кроки щодо відновлення територіальної цілісності України, а також "звільнення українських політв’язнів, які утримуються в російських тюрмах".

У Києві також відзначили успішну реалізацію спільної ініціативи міністрів закордонних справ України та ФРН щодо Року мов.

Крім того, планується спільна поїздка Ґабріеля та Клімкіна на лінію розмежування на Донбасі. Німецький міністр наприкінці минулого року привітав обмін полоненими між Києвом та сепаратистами та назвав це ознакою того, що мінські домовленості реально втілити в життя.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ