Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава МЗС Польщі: Берлін більше дбає про інтереси РФ, ніж про нашу безпеку

Німеччина більше дбає про інтереси Росії ніж про безпеку в Центральній і Східній Європі. Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв’ю виданню Berliner Zeitung, пише Onet.pl.
Зображення - Regnum

"Польща вступила в НАТО в 1999 році, але досі на території Польщі й Центрально-Східної Європи немає жодної постійної одиниці Альянсу. Причина в тому, що Німеччина  більше стурбована інтересами Росії, ніж безпекою Центральної Європи", - заявив він.

"Тому ми повинні запитати німців: де ваша солідарність з вашими найближчими партнерами?" - запитує Ващиковський, відповідаючи на закиди щодо браку солідарності Польщі у кризі біженців.

"Якщо говорити про солідарність, то хочу запитати: а коли німці дозволили працювати в себе полякам після того як Польща вступила в ЄС у 2004 році? Через сім років. Чому тоді не говорили про недостатню солідарність? А сьогодні ФРН без проблем приймає мільйон сирійців, людей з іншого континенту", - зазначив глава МЗС Польщі.

Нагадав він Німеччині і про "Північний потік".

"Ми знаємо, що з одного боку є потужна Росія, з іншого сильні концерни, які впливають на державну політику", - сказав він.

При цьому Ващиковський зазначив, що прагне до добрих стосунків з Німеччиною, але і поглиблення присутності НАТО в Польщі.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ