Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава Нацполіції розповів про останні новації

Наразі реформування силових та оперативних підрозділів Національної поліції триває. Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України.

Голова Національної поліції України Сергій Князєв сьогодні, 5 липня, розповів про останні новації під час зустрічі делегації Київської асоціації військових аташе та військових аташе іноземних держав. Захід відбувся під головуванням першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового.

Перший заступник глави МВС Сергій Яровий нагадав, що наразі МВС – це політичний орган, який формує єдину політику у сфері внутрішніх справ. Він зазначив, що весь функціонал міністерства поділяється на дві важливі складові.

«По-перше, ми працюємо над залученням та координацією органів виконавчої влади до виконання завдань в зоні АТО. По-друге, над забезпеченням безпеки на підконтрольних Україні територіях. Проти нашої країни відбувається військова агресія, ведуться військові дії. На нас покладена відповідальна місія – протидія злочинності, тероризму, забезпечення прав і свобод людини та публічної безпеки», – додав Сергій Яровий.

За словами Голови Національної поліції України Сергія Князєва, в  умовах військової агресії українська поліція є найбільш потужним органом силового блоку держави.

«Наше завдання – забезпечити громадську безпеку в усіх населених пунктах нашої держави», – наголосив Сергій Князєв, додавши, що поліція повинна стати сучасним сервісним органом,  який керується принципом захисту та охорони.

Очільник Національної поліції України ознайомив присутніх із ходом реформ у силовому та оперативному блоках поліції.

«Ми створили досить новий підрозділ Нацполіції спеціального призначення КОРД, який базується на європейських принципах  підготовки та несення служби. Підрозділ найбільш професійно підготовлений до ситуаційного контактного  короткого бою з  терористами», – сказав Сергій Князєв.

Він повідомив, що великій реформі піддається частина підрозділів, які «дісталися у спадок» відомству від міліції.

«Це реформовані спеціальні підрозділи, а також новітні підрозділи і (колишні – ДК.) добровольчі батальйони. Вся ця група спеціальних підрозділів переходить на професійну основу, і ми займається перепідготовкою працівників за сучасними європейськими умовами», – повідомив Голова Національної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ