Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Глава НАЗК: система е-декларацій не знищить кримінальну відповідальність

Голова Національної агенції з питань запобігання корупції Наталія Корчак вважає, що НАБУ знайде юридичний шлях притягнення корупціонерів до відповідальності навіть за неатестованої системи електронних декларацій.

Про це вона заявила у понеділок на брифінгу в НАЗК, повідомляє "Європейська правда".

Корчак наголосила, що нинішній статус системи не позбавляє державних посадовців обов’язків заповнювати декларації.

Вона також визнала "можливість виникнення проблем" в разі, якщо буде потреба використати електронні декларації в якості доказу в суді, однак заявила, що триває пошук юридичних шляхів, які дозволять слідству використовувати ці аргументи.

"Для слідства жоден доказ не є остаточним...

Можливе проведення спеціальної експертизи на предмет відповідності тих даних, які подані до системи", - зазначила Корчак.

Як повідомляла "Європейська правда", проти ночі 15 серпня запрацювала система подання електронних декларацій, попри відсутність обов’язкового сертифікату захисту персональних даних.

Експерти стверджують, що через це посадовців, які подали неправдиві декларації, буде неможливо притягнути до кримінальної відповідальності.

Віце-прем’єр з євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе також заявила, що запуск е-декларування без сертифікації є дозволом на приховування доходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ