Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Глава УГКЦ подякував ієрархам РКЦ за підтримку у роки переслідування

Глава УГКЦ, Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, Верховний Архієпископ Києво-Галицький від імені єпископів Києво-Галицького Верховного Архієпископства надіслав подячні листи за підтримку в роки переслідування Високопреосвященному Архієпископові Львівському Кардиналу Мар'яну Яворському, Президентові Єпископської Конференції Римо-Католицьких Єпископів України, Високопреосвященному Архієпископові Каунаському Сіґітасу Тамкявічусу, Президентові Єпископської Конференції Римо-Католицьких Єпископів Литви, та Високопреосвященному Архієпископові Йоаннесові Кардиналу Пуятсу, Президентові Єпископської Конференції Римо-Католицьких Єпископів Латвії. Про це «Гал-info» повідомили у прес-секретаріаті глави УГКЦ.

У своєму офіційному посланні Глава УГКЦ зазначає, що у 2006 році Українська Греко-Католицька Церква відзначила 60-річчя псевдособору, який проходив 8-10 березня 1946 року у Львові.
«Впродовж цього року ми застановлялися над причинами, перебігом і наслідками цієї трагічної спроби ліквідувати нашу Церкву. На загальному тлі негативних спогадів про пережиті переслідування нам дуже приємно було згадати про те, що наші співбрати християни, які, хоч самі у ці часи лихоліття зазнали певних обмежень в офіційному існуванні і своїй діяльності, були готові допомагати нашому духовенству і нашим мирянам».
Закінчуючи відзначення пам'ятних роковин Львівського псевдособору, ієрархія УГКЦ від імені всіх вірних цими листами склала сердечну подяку співбратам у єпископському служінні, духовенству, монашеству та мирянам Римо-Католицької Церкви в Україні, Литві та Латвії за «братню послугу».
«Вживаємо слово „братня”, — пояснює Блаженніший Любомир, — бо ваше служіння було братерською самопожертвою, воно було воістину безкорисливим, бо виключало бажання отримали якусь вигоду для себе чи притягнути тих, кому ви допомагали, у лоно своєї помісної Церкви. Ми впевнені, що за це братерське християнське ставлення милостивий Господь щедро нагороджує вас, а ми від себе, окрім подячних молитов, хочемо принаймні цим скромним листом засвідчити перед грядущими поколіннями свою глибоку вдячність».


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ