Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Глава "Укравтодору" порівняв українські дороги з польськими, але 20 років тому

Новопризначений голова "Укравтодору" Славомір Новак порівняв ситуацію на українських дорогах з ситуацією Польщі 20 років тому. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Я порівняв би сьогоднішню ситуацію на українських дорогах з ситуацією в Польщі двадцять років тому, коли не було грошей на утримання, не було грошей на ремонт доріг, і Польща переживала подібну кризу. Втім, я вірю в те, і це дуже важливо, що без відповідного фінансування ремонту, а потім утримання доріг, можна забути про економічний розвиток держави. Саме це я намагаюся пояснити у перемовинах з комітетом з питань бюджету, у комітеті з питань транспорту чи коли розмовляю з депутатами", - зазначив очільник.

За його словами, в Україні дуже мало грошей призначається на ремонт і утримання доріг.

"Це взагалі мізерна сума. Я порівняв би річний бюджет "Укравтодору" з двома-трьома місяцями річного бюджету призначеного на польські дороги. Звісно, ситуація непорівняльна, тому що у Польщі був неймовірний шанс скористатися підтримкою ЄС. Україна, на жаль, не є членом Євросоюзу", - зазначив Новак.

Нагадаємо, 19 жовтня колишній міністр транспорту і водного господарства Польщі Славомір Новак став в.о. голови "Укравтодору".

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ