Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Голова бюджетної комісії Львівської міської ради вважає, що будівництво стадіону мають фінансувати Васюник та Кміть

Міська скарбниця може не покрити фінансових витрат, пов’язаних із спорудженням євростадіону - переконаний голова депутатської бюджетної комісії ЛМР Андрій Стецьків. Депутат вважає, що сума 609 мільйонів гривень, за котрі мають намір збудувати спортивну арену у Львові – може виявитись неактуальною в умовах економічної нестабільності в державі. Окрім того, наголосив обранець, до цієї суми слід додати ще 4 мільйони євро, котрі треба заплатити «Альпіні» за проект стадіону.
«Нині міський голова разом з головою ЛОДА та віце-прем’єром Іваном Васюником кулуарно визначили генпідрядника. Я б не хотів говорити, що фірма «Азовінтекс» є добрим чи поганим генпідрядником, але я категорично не згоден із самими принципами вибору. Зрозуміло, що ці 609 мільйонів гривень не є остаточною сумою, адже вона вказана без урахування стрибків на валютному ринку. Якщо я не помиляюсь, підрахунки проводили влітку, до того, як в країні розпочалась економічна криза. Окрім того, в нас можуть існувати певні фінансові стосунки із «Альпіною», адже відомо, що вона хоче за проект стадіону 4 мільйони євро. Отже, за приблизними підрахунками, вартість стадіону вже складає близько 650 мільйонів гривень. Окрім того, ніхто достеменно не знає, скільки коштуватиме виведення певних підземних комунікацій (дороги, електроенергія, водо-теплопостачання). Якщо ці гроші виділяти із бюджету Львова, то це буде неправильно по відношенню до громади міста. Я не переконаний в тому, що Львів зможе в умовах економічно кризи закумулювати такі кошти протягом двох наступних років», - каже Андрій Стецьків.
За його словами, ті, хто визначав генпідрядника, могли би взяти на себе частину витрат по спорудженню євроарени у Львові. Зокрема, певні кошти міг би виділити Кабмін та ЛОДА. «Виходячи з того, що на себе взяли відповідальність такі достойні мужі Львівщини і не тільки, я би хотів, аби вони взяли на себе і відповідне зобов’язання по фінансуванню будівництва стадіону. Якщо голова ЛОДА взяв участь у виборі генпідрядника, то нехай ЛОДА візьме на себе і третину фінансування. Те ж саме стосується і віце-прем’єра чи Кабміну. Нехай так само візьмуть на себе третину відповідних витрат. Мені здається, що має бути розроблена певна програма підготовки до Євро-2012, котра би включала в себе відповідні джерела фінансування або їх пошук, відповідні інвестиційні пропозиції. Наскільки мені відомо, згідно попереднього договору про генпідряд із «Азовінтекс», ми мали би авансом заплатити цього року 20 млн. грн. А нині бюджет розвитку міста Львова виконується на 60%. Де ми ці кошти візьмемо, якщо вже розписано статті видатків»? – резюмував депутат.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ