Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Голова Львівської облради очолив Координаційний штаб Євромайдану

У Львівські обласні раді утворили Координаційний штаб Євромайдану, який організовуватиме виїзд людей на майдан Незалежності в Києві, де у неділю, 24 листопада, відбудеться віче на підтримку підписання Угоди про Асоціацію з ЄС.

Рішення про утворення штабу сьогодні, 22 листопада, ухвалили під час засідання Координаційної ради , до якої увійшли представники фракцій, політичних партій, громадських організацій а також студенти. Зібрання одноголосно проголосувало за те, щоб штаб очолив голова ЛОР Петро Колодій. Пропозиції про це внесли голова ЛКО НРУ Андрій Корнат та керівник ЛОО товариства «Просвіта» Ярослав Пітко.

Також прозвучала пропозиція ввести до керівників штабу першого заступника голови облради Василя Пісного, але Петро Колодій зазначив, що штаб створений на базі Львівської облради, то ж все керівництво і апарат так чи інакше працюватимуть при штабі.

Учасники координаційної ради також ухвалили доручити створити штаби при районних радах та міських радах міст обласного значення для координації виїзду активістів до Києва. Крім того, в містах і райцентрах в ніч на 24 листопада мають відбутися віче.

Крім того, місцевим радам доручили провести 26 листопада засідання сесій, при потребі позачергові, для ухвалення заяв на підтримку підвисання Угоди про Асоціацію.

Координаційний штаб Євромайдану повинен організувати виїзд до Києва 28 листопада, в день саміту у Вільнюсі, щоб виловити підтримку підписанню Угоди.

Також Петро Колодій оголосив про відкриття гарячої лінії для координації роботи штабу за телефоном 0 800 501 727.

Депутат від фракції УДАР Олександр Старовойт зауважив, що львівські студенти в ніч на 22 листопада під час зібрання ухвалили резолюцію, яку пропонується винести на віче, що відбудеться сьогодні, 22 листопада, о 19.00 на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Вона містить три пункти:

1.Вимога відставки Уряду Азарова.

2.Вимога до Януковича підписати Угоду про Асоціацію з ЄС

3.Заклик до Європейського Союзу не зачиняти двері перед Украйною, бо «український народ – це не лише Азаров з Януковичем».

Представники студентства, виступаючи на засіданні, наголосили, що віче повинно пройти без використання партійної символіки, лише державна та символіка ЄС.

Наступне засідання координаційного штабу відбудеться завтра, 23 листопади о 12.00 в кімнаті 307 Львівської ОДА. Пропозиції персонального членства в штабі від партій, громадських організацій та студентів мають бути надані керівникові штабу в письмовому вигляді.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ