Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Голова сільради, викритий на хабарі у 250 тис. євро, може сісти за грати до 12 років

Прокуратура
Прокуратура
Прокуратура
Прокуратура
1/2
Прокуратурою міста Києва завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно сільського голови Мартусівської сільської ради Бориспільського району Київської області за фактом одержання хабара у особливо великому розмірі. Про це повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва.

Як встановлено слідством, до голови сільради звернувся громадянин з приводу виділення йому 4 га землі в межах села Мартусівка для здійснення господарської діяльності. У подальшому за сприяння у вирішення цього питання підозрюваний поставив вимогу передати йому неправомірну вигоду у сумі 250 тисяч євро. 

Затримання службовця відбулося 20 березня 2017 року одразу після передачі йому всієї суми хабара.

В ході досудового розслідування здобуто беззаперечні докази вчинення сільським головою злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, тобто одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди в особливо великому розмірі для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданого їй службового становища.  

Наразі обвинувальний акт стосовно голови сільської ради скеровано до суду для розгляду по суті. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

За даними із сайту Мартусівської сільської ради, на посаді голови сільради від 2006 року перебуває 55-річний Василь Косовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ