Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова ЦВК: камери не потрібні, відео навіть ніхто не просить

Встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдала себе. Таку думку озвучив глава Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський на прес-конференції.

"На мій погляд, напевно, все-таки не варто продовжувати цю практику (спостереження за виборчим процесом в окружних та дільничних виборчих комісіях)", - сказав він.

Охендовський зазначив, що матеріали відеоспостереження за виборами депутатів Верховної Ради в 2012 році були доступні для громадськості протягом року, але за рік до ЦВК було направлено всього 35 запитів на інформацію, записану камерами спостережень.

Таким чином, за словами Охендовського, інформація з камер відеоспостереження на виборах виявилася не потрібна ні українським громадянам, ні політичним партіям, які висували кандидатів, ні самим кандидатам, ні судам, і навіть правоохоронним органам, які розслідували низку справ, пов'язаних з порушеннями у виборчих комісіях.

При цьому глави ЦВК зазначив, що при вирішенні про доцільність використання камер спостереження на виборах варто врахувати той фактор, що, згідно з установленим порядком, камери фіксують лише виборчий процес, але не включені при підрахунку голосів.

Також він заявив, що на повторних виборах депутатів Ради в одномандатних виборчих округах №94, 132, 194, 197 і 223 камери спостереження не будуть використані, оскільки для їх використання немає законних підстав.

На попередніх виборах вони використовувалися, оскільки парламентом було прийнято разовий спеціальний закон.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ