Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Голова Вороцівської сільради завдала державі збитки на 1,344 млн грн

Голова Вороцівської сільради (Яворівський район) Ірина Перун яка, згідно з інформацією в її електронній декларації, володіє правом власності на вісім земельних ділянок (одна з яких вартістю понад 256 тис. грн була отримана нею в подарунок) ще рік тому обвинувачувалася у вчиненні кримінального злочину, внаслідок якого державі було завдано шкоду на суму 1,344 млн. грн. Про це «Гал-інфо» повідомив редактор правозахисного сайт «Правком» Віктор Корнієнко, який проводить журналістське розслідування щодо фактів зловживань службовим становищем головою Вороцівською сільською радою Яворівського району Іриною Перун.

За інформацією журналіста, в  2006-2008 роки через службові зловживання Ірини Перун, яка  у той час працювала спеціалістом першої категорії управління земельних ресурсів в Яворівському районі по роботі Вороцівської сільської ради, із земель державної власності на  території Вороцівської сільської ради було неправомірно вилучено та передано у власність 14 земельних ділянок загальною площею 1,8613 га. Вартість даних ділянок складала 1,344 млн. грн.

В жовтні 2013 року відносно Голови Вороцівської сільради Ірини Перун було відкрито кримінальне провадження за №12013150010000763 -  про обвинувачення в кримінальному правопорушенні, передбаченому ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

Однак ухвалою Яворівського районного суду Львівської області від 15.04.2016 року (головуючий суддя – Михайло Воробель) Ірину Перун  було звільнено від кримінальної відповідальності  на підставі ст. 49 КК України,  у зв’язку із закінченням строків давності, а кримінальне провадження відносно неї було закрито.

Із даної ухвали вбачається, що Ірина Перун, зловживаючи службовим становищем, діючи в інтересах конкретних осіб, умисно підписувала кадастрові плани земельних ділянок, акти встановлення і узгодження їхніх меж із недостовірними даними щодо місця розташування земельних ділянок, що призвело до подальшого виготовлення державних актів на право власності на земельні ділянки та неправомірної їх передачі у власність. Однак органи досудового слідства  чомусь кваліфікували дії Ірини  Перун не як зловживання службовим становищем, а   як службову недбалість - за ч. 2 ст. 367 КК.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ